UKEINFO 03-2017 er publisert!

18. januar
Innhold bl.a.: Bli med på 8.marsparolemøte!/ Vervekampanje/ Problemer med eposter/ Overtid for lærere med nedslag i undervisningen?/ Husk å sende inn budsjettvedtak/ Skolering for rektor og tillitsvalgte/ Innkalling til dagskurs i februar/ Kurs UDF

Jobbsøkerkurs på Universitetet i Oslo

10. januar
Som i fjor tilbyr UDF Oslo jobbsøkekurs til studenter og nyutdannede på Universitetet i Oslo. I år blir tidspunktet torsdag 26. januar 12.15 i Auditorium 1 Helga Eng.

Diskuter høringsutkastet til ny rammeplan

7. desember
Utkast til ny rammeplan er ute på høring, og Utdanningsforbundet Oslo oppfordrer alle barnehager til å diskutere innholdet i høringsutkastet og å delta i høringen.

Vårens skoleringsplan er nå klar

7. desember
Skoleringsplanen finner du på medlemsgruppesidene, "Felles informasjon" og under "Informasjon & Nyheter" på bydelslagssidene.

Oslostandard for tilvenning i barnehagen

1. desember
Oslo kommune har kommet med høringsutkast på Oslostandard for tilvenning i barnehagen.

Rapport fra kurs for tillitsvalgte i FAS

30. november
22. og 23. november 2016 ble det femte tverrfylkelige kurset for tillitsvalgte i medlemsgruppe FAS holdt i Lillestrøm. Ca. 40 tillitsvalgte fra 8 fylker hadde funnet tid til å delta på kurset.

Ønsker du internasjonale utfordringer?

24. november
Er du tillitsvalgt og interessert i internasjonal fagbevegelse og internasjonale spørsmål, da kan du søke om å delta på Genèveskolen i 2017. Søknadsfristen er 1. desember. Utdanningsforbundet disponerer én plass.

Spørsmål og svar om grunnbemanningsavtalen

23. november
1. januar 2017 trer den nye grunnbemanningsavtalen for Oslos barnehager i kraft. Vi forsøker her å gi svar på de vanligste spørsmålene om avtalen.

Vervekampanje!

23. november
1. november starter Utdanningsforbundet Oslo en vervekampanje. Hjelp oss å få 13 000 medlemmer! Kampanjen går frem til påske, alle kan verve. Vi gir ut flotte premier, i tillegg gjør vi ekstra stas på medlem nr. 13 000.

Hører kjærlighet hjemme i profesjonen?

17. november
Likestillingsutvalget i Utdanningsforbundet Oslo arrangerte onsdag 16. november medlemsmøtet «Når profesjon og kjærlighet møtes. Har kjærlighet noe i utdanning å gjøre?»

Ny pedagogisk kafé for barnehagelærere

17. november
Torsdag 24. november arrangerer Utdanningsforbundet Oslo sin andre pedagogiske kafé for barnehagelærere. Hovedtemaet denne gang blir å fortsette samtalen om ny rammeplan.

Seminar for pensjonistledere og fylkesstyrekontakter på Hurdalsjøen Hotell og Konferansesenter

17. november
Pensjonistrådet i UDF arrangerte 15. og 16. november seminar for pensjonistledere og fylkesstyrekontakter. I tillegg til det sentrale pensjonistrådet og sentralstyrets pensjonistkontakt Tore Fjørtoft, deltok til sammen ca 50 personer fra hele landet.

STOR SEIER: 50 prosent barnehagelærere i Oslo

16. november
– En fantastisk nyhet! Dette er en tidlig julegave til barn i Oslo, sier leder i Utdanningsforbundet Oslo, Aina Skjefstad Andersen.

Duket for barnehagelærer-boom

16. november
Økt voksentetthet og minst 50 prosent barnehagelærere. Det er kjernen i en ny bemanningsavtale for kommunale Oslobarnehager. (dagsavisen.no)

Lederfrokost 23.11.: Verdivalg – leders ansvar?

15. november
Utdanningsforbundet Oslo og Akershus arrangerer på nytt lederfrokost i Lærernes hus 23.11.16 kl. 08:30. Møt opp til frokostservering og til dialogsamtale med Abid Q. Raja og Steffen Handal om barnehagen og skolens rolle i møte med muslimsk tradisjon.

Ekstra personalsaksarbeidskurs

10. november
På grunn av stor pågang setter vi opp et ekstra kurs om tillitsvalgtes håndtering av personalkonflikter.

Ti nye grunner til å være medlem

10. november
Med utgangspunkt i medlemsundersøkelsene de siste årene, og med et ønske om å styrke bevisstheten om hvorfor vi er sterkere sammen, har Utdanningsforbundet satt sammen ti nye grunner til å være medlem.

STYRERKONFERANSE 2016: Styring, ledelse og barnehagen som profesjonelt fellesskap

7. november
Utdanningsforbundets styrerkonferanse arrangeres mandag og tirsdag i Stavanger. Fra Utdanningsforbundet Oslo deltar nestleder Atle Andre Danielsen, sammen med Ann-Karin Gregersen og Ellen-Sofie Christensen fra lederrådet.

Når noe ikke stemmer – hva gjør jeg?

3. november
Det hender vi bekymrer oss for en kollega. Bekymringen for kollegaen kan være knyttet til symptomer som endringer i fravær, i atferd eller arbeidsutførelse.

OSLOBUDSJETTET2017: Budsjettuttalelse fra Utdanningsforbundet Oslo

2. november
Byrådet har lagt frem forslag til budsjett for 2017. Alle komiteene i bystyret åpner for innspill og kommentarer til budsjettforslaget før behandlingen i bystyret. UDF Oslo avleverte 1. november sin budsjettuttalelse til Kultur- og utdanningskomiteen.

PROFESJONSETIKK - våre verdier og vårt etiske ansvar

1. november
På denne siden finner du profesjonsetiske dilemmaer som vi har publisert gjennom UKEINFO, og andre relevante artikler om profesjonsetikk.

Ny rammeplan for barnehagene

27. oktober
Forrige uke ble utkast til ny rammeplan for barnehagene sluppet, og den er nå på høring fram til 20. januar.

Fire fagforeninger vil endre Osloskolen

26. oktober
Norm for lærertetthet, mindre testing og ny inntaksordning. Dette er noen av kravene i et felles skolepolitisk dokument byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) fikk overlevert på rådhuset tirsdag.

Medlemsmøte: Når profesjon og kjærlighet møtes

19. oktober
Likestillingsutvalget i Utdanningsforbundet Oslo inviterer til medlemsmøte på Lærernes Hus onsdag 16. november 18.00.

Sammen mot mobbing i Oslo

19. oktober
Mandag 17. oktober undertegnet fjorten aktører som representerer både skole, barnehager og frivillige organisasjoner det som skal bli Norges sterkeste partnerskap mot mobbing overfor barn og unge. UDF Oslo er en av aktørene.

OSLOBUDSJETT 2017: Mange gode enkelttiltak – men fortsatt rammekutt for det store flertallet

12. oktober
For den daglige driften av skolene vil det fortsatt være trange rammer og kutt som gjelder. Med fortsatt rammekutt i bydelene, er det heller ikke utsikt til forbedringer for barnehagene.

Frokostseminar for ledere samlet 120

7. oktober
Utdanningsforbundet Oslo og Utdanningsforbundet Akershus arrangerte frokostseminar med styringsrett som tema. Rundt 120 ledere møtte opp.

Felles skolepolitisk dokument

3. oktober
Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund, Fellesforbundet og LO i Oslo har utarbeidet et felles skolepolitisk dokument.

BHG: Pedagogisk kafé - Ny rammeplan

30. september
Torsdag 27. oktober inviterer kontaktforum barnehage alle barnehagelærere til Pedagogisk kafé på Norð Tøyen.

LESERINNLEGG: Kanskje ikke talltriks, men det er tulletall

20. september
Det er ikke Utdanningsdirektoratet sin hensikt å trikse med tall eller tegne glansbilder, påpeker avdelingsdirektør Irene Hilleren i Klassekampen 27. august. Hun forsvarer direktoratets bruk av den statistiske konstruksjonen «gruppestørrelse 2».

Frokostseminar for ledere - Leders styringsrett - 28.09.

15. september
Lederrådene i Utdanningsforbundet Oslo og Utdanningsforbundet Akershus inviterer til frokostseminar.

BARNEHAGE: Tar du gjenvalg som arbeidsplasstillitsvalgt for Utdanningsforbundet?

15. september
Det er viktig at Utdanningsforbundet Oslo til enhver tid vet hvem som er arbeidsplasstillitsvalgt (ATV) på din arbeidsplass.

AKANKURS: Forebygge og håndtere AKAN-saker – medarbeidere som vekker bekymring

15. september
15. november kl. 12-15.30 holder Utdanningsetaten AKAN-kurs. Kurset er åpent også for tillitsvalgte.

Høringskonferanser om ny rammeplan

15. september
Barnehagene skal få ny rammeplan, og det endelige høringsutkastet vil komme 15. oktober.

Dagskurs 12.september

15. september
Mandag 12. september var det dagskurs for bydelslagsledere, tillitsvalgte på skoler, voksenopplæringssentrene og PPT.

Enighet i justeringsforhandlingene i Oslo

7. september
Unio kom natt til onsdag til enighet med Oslo kommune i justeringsforhandlingene. Dermed er hovedtariffoppgjøret for 2016 ferdig.

Justeringskrav i Oslo kommune

30. august
Unio Oslo kommune har levert sitt første krav i justeringsforhandlingene med Oslo kommune.

Registrering av arbeidsplasstillitsvalgt 2016/2017 for skole

2. august
En korrekt registrering er nødvendig for at de arbeidsplasstillitsvalgte skal få informasjon fra Utdanningsforbundet, innkallinger til skolering og kurs, tilgang til medlemslister m.v.

Nå inviteres forskere inn for å finstudere Oslo-skolen

1. juli
– Det overrasket meg da jeg overtok at det var lite kunnskap om hva som ligger bak de gode og dårlige resultatene, sier skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap). (Aftenposten)

Sommerhilsen fra ledelsen

23. juni
Sommeren står for døren etter et spennende og utfordrende år i Utdanningsforbundet Oslo. Mange barnehage- og skolespørsmål har vært ivrig drøftet i mediene, og Utdanningsforbundet, både lokalt og sentralt, har vært aktive deltakere i denne debatten.

FUS-forhandlingene fortsetter i september

16. juni
Forhandlingene om ny hovedtariffavtale for ansatte i den private barnehagekjeden FUS fortsetter 6. september.

Sykdom i ferien

16. juni
Ferieloven bestemmer at hvis du er syk når ferien begynner, eller blir syk mens du har ferie, har du rett til erstatningsferie.

Feriepenger

15. juni
I ferien får vi feriepenger i stedet for lønn.

Barnehageprofesjonen seiret i Stortinget

10. juni
Tirsdag 7. juni ble Stortingsmelding 19 behandlet i Stortinget. Det var en lang debatt, og gjennom hele debatten ble det henvist til Utdanningsforbundet og barnehageopprøret.

Brudd i PBL-oppgjøret

10. juni
Partene klarte ikke å komme til enighet i årets oppgjør for private barnehager i PBL-området. Oppgjøret går nå til mekling.

Feiret stort gjennomslag

8. juni
Regjeringen får ikke gehør for sine mest kontroversielle forslag for barnehagen. Stortinget vil først og fremst ha flere og mer kompetente ansatte.

Medlemmene i tariffområde Oslo kommune sa ja i uravstemningen

6. juni
Uravstemningen i Oslo kommune er over. Over 90 prosent sa ja til det anbefalte forhandlingsresultatet.

Ny ordning for ferietrekk og feriepenger

27. mai
Ansatte i Utdanningsetaten har frem til i fjor fått utbetalt julilønn sammen med feriepengene i juni. Endringer i lovverket gjør at etaten ikke kan fortsette med denne praksisen.

Nye kolleger?

27. mai
Det er viktig at tillitsvalgte på alle arbeidsplasser tar kontakt med nye kolleger raskt. I noen tilfeller vil det være anledning til å møte nyansatte før sommerferien, men ofte vil første arbeidsdag etter ferien være første mulighet til å ta kontakt.

Pensjon for deg som lurer på ALT, men ikke har rukket å spørre noen ennå

27. mai
Kvinner på tvers inviterer til åpent skoleringsmøte torsdag 2. juni, kl. 18.00-20.30 i kurslokalene til Fagforbundet Oslo i Apotekergata 8
KURS
JANUAR
30
LOGG INN FOR MEDLEMMER

BLI MEDLEM I UDF

Tlf: 24 14 20 00 – tast; 1 - Forsikring og medlemstilbud 3 - Kontingent og medlemsregister

Nettredaktør: Stian Skaar. Om nettstedetPersonvern og cookies.