Slik støtter du streiken

Mandag 17. oktober gikk flere hundre barnehagelærere ut i streik for en anstendig pensjon. Vi oppfordrer alle, også de som ikke er i streik, til å være solidariske med sine kollegaer.

Vi ble ikke enige med Private Barnehagers Landsforbund (PBL) om ny pensjonsavtale. Derfor er det streik i private barnehager tilknyttet PBL. 

Ønsker du å vise din støtte til streiken? 

Dette kan du gjøre på flere måter – det aller viktigste er at du ytrer din støtte til de som streiker og bidrar til å spre budskapet. Under har vi listet opp åtte punkter som forteller om hvordan du kan gi din støtte. 

Les mer: Derfor streiker vi i PBL

Du kan støtte streiken slik:

De streikende setter pris på ditt engasjement! Si gjerne noen støttende ord når du passerer en streikestand eller en person i streikeskjorte.

Er en barnehage i ditt nærmiljø rammet av streik? De ansatte setter stor pris på all støtte de kan få!  

Det er viktig at streiken synes - både digitalt og ute i verden! På disse sidene finner du plakater og annet streikemateriell som du kan bestille og/eller laste ned. 

Vi har laget en mulighet til å bytte profilbilde på Facebook:

jeg-stotter-barnehagestreiken-facebook.png

Last ned bildet her og bytt idag!

Vi oppfordrer også til å bruke streikeforsidebildet på Facebook:

udf-facebook-forsidebilde-820x312-171022.png

Du kan laste ned bildet fra samme side med streikemateriell

Snakk gjerne med tillitsvalgte på din arbeidsplass om for eksempel å få t-skjorter med streikebudskap.

På FacebookInstagram og Twitter vil Utdanningsforbundet publisere relevante artikler, bilder og annet delbart innhold under streiken. Følg gjerne med både på facebooksiden til Utdanningsforbundet lokalt der du bor - og på Utdanningsforbundets side sentralt.

Del gjerne Utdanningsforbundets innlegg, plakater og filmer på Facebook eller i andre sosiale medier. Delinger gir oss bedre muligheter til å nå flere med budskapet enn likes. Jo flere som deler, jo lengre når budskapet vårt!

Eller legg ut dine egne innlegg og fortell om hvorfor du støtter streiken.

Her finner du ferdige plakater og bannere du kan poste i sosiale medier.

Bruk gjerne emneknaggen #barnehagestreik22 når du deler! Emneknaggen kan du også søke etter og følge, så får du se hva andre har publisert under samme emneknagg.

Slagordet vårt er "For en anstendig pensjon!"

Her kan du delta i Facebook-gruppen for alle som støtter en anstendig pensjon for ansatte i PBL-barnehager: Ja til en anstendig pensjon i alle barnehager!

Gruppa er åpen for alle. Bli medlem og inviter dine Facebook-venner til å gjøre det samme! 

I tiden framover vil det bli avholdt streikearrangementer flere steder landet. Følg med på hva som skjer i ditt lokalmiljø! Nasjonale arrangementer vil bli annonsert fortløpende her på Utdanningsforbundets nettsider og på våre Facebook-sider. 

Få fram hvorfor streiken er både viktig og rettferdig – det er slik vi skaper forståelse og en bred støtte i befolkningen. Ta en prat med en kollega ved kaffemaskinen og i lunsjen, eller snakk om streiken rundt middagsbordet! 

Kjenner du en politiker eller journalist? Enten i kommunestyre eller i lokalavisa, eller kanskje til og med regionalt eller nasjonalt? 

Snakk med dem om årets barnehagestreik og fortell dem at du mener at det bare skulle mangle at barnehagelærere som jobber i PBL-barnehager skal ha like god pensjon som i andre barnehager! 

En kort forklaring om pensjon i PBL