500 nye tas ut i streik fra mandag

Trapper opp: Fagforbundet og Utdanningsforbundet tar ut over 500 nye medlemmer i streik fra 14. november. Da vil det totalt være over 3600 barnehageansatte i streik.

– Dette er en kamp vi må ta nå. Vi gir oss ikke før ansatte i PBL-barnehagene får like god pensjonsordning som de har i offentlige og andre private barnehager.

– Vi vet at det er at mange foreldre og barn som blir rammet. Det er beklagelig, men vi takker for all støtten vi har fått, spesielt fra alle foreldre med barn i barnehagene, sier Anne Green Nilsen i Fagforbundet, Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen i Delta.

Bli med på digitalt medlemsmøte for Utdanningsforbundets medlemmer i PBL onsdag 9. november kl. 1800

Flere må stenge driften

Fagforbundet tar ut 276 nye medlemmer og Utdanningsforbundet 236, noe som vil føre til at flere barnehager må stenge driften helt. Det nye uttaket har flest i Oslo og Bergen. I tillegg er Bærum, Sandnes, Trondheim, Bodø, Ullensaker og Øygarden med i neste ukes opptrapping. Delta tar ikke ut flere i streik i denne runden.

Se Utdanningsforbundets streikeoversikt her

Streikeuttaket trer i kraft mandag 14. november. Streiken går da inn i sin femte uke.​

Etter at frivillig mekling 7. og 8. november ikke førte fram, blir neste kontakt mellom partene tvungen mekling 15. november. Tvungen/obligatorisk mekling er lovpålagt etter 30 dagers streik.

Det er tre arbeidstakerorganisasjoner som står sammen i streiken - Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Sitert

Avbildet: Terje  Skyvulstad
Terje Skyvulstad

1. nestleder

En kort forklaring om pensjon i PBL