Slik støtter du streiken

Fra mandag 22. august er over 1300 lærere i streik. Vi oppfordrer alle, også dem som ikke er i streik, til å være solidariske med sine kollegaer.

Ønsker du å vise din støtte til streiken?

Dette kan du gjøre på flere måter – det aller viktigste er at du ytrer din støtte til de som streiker og bidrar til å spre budskapet. Under har vi listet opp åtte punkter som forteller om hvordan du kan gi din støtte. 

Les mer: Derfor streiker lærerne

Du kan støtte streiken slik:

De streikende setter pris på ditt engasjement! Si gjerne noen støttende ord når du passerer en streikestand - eller en person i streikeskjorte.

Det er viktig at streiken synes - både digitalt og ute i verden! På disse sidene finner du plakater og annet streikemateriell som du kan bestille og/eller laste ned. Snakk gjerne med tillitsvalgte på din arbeidsplass om for eksempel t-skjorter.

Vi oppfordrer til å bruke bakgrunnsbilde på Facebook. Du kan laste ned bilde fra streikemateriell-siden

I tiden framover vil det bli avholdt streikearrangementer over store deler av landet. Følg med på hva som skjer i ditt lokalmiljø! Arrangementene vil bli annonsert fortløpende her på Utdanningsforbundets nettsider og på Facebook-sidene til våre fylkes- og lokallag.

Streikearrangementer mandag 22. august.

Vi som støtter lærerstreiken (Facebook)

Her kan du delta i den store gruppa for alle som støtter streiken. Gruppa er åpen for alle.

Facebook, Instagram og Twitter vil Utdanningsforbundet publisere relevante artikler, bilder og annet delbart innhold under streiken. Følg gjerne med både på facebooksiden til Utdanningsforbundet lokalt der du bor - og på Utdanningsforbundets side sentralt.

Del gjerne Utdanningsforbundets innlegg, plakater og filmer på Facebook eller i andre sosiale medier. Delinger gir oss bedre muligheter til å nå flere med budskapet enn likes. Jo flere som deler, jo lengre når budskapet vårt!

Eller legg ut dine egne innlegg og fortell om hvorfor du støtter streiken.

Her finner du ferdige plakater og bannere du kan poste i sosiale medier.

Bruk gjerne emneknaggen #lærerstreik22 og slagordet «Skal dere satse på elevene, må dere satse på lærerne!». Du kan også benytte emneknaggen #barelærererlærere når det handler om kompetanse. De nevnte emneknaggene kan du også søke etter og følge, så får du se hva andre har publisert under samme emneknagg.

Få fram hvorfor streiken er både viktig og rettferdig – det er slik vi skaper forståelse og en bred støtte i befolkningen.

Kjenner du en politiker eller journalist? Snakk med dem om årets lærerstreik og fortell dem at du mener det ikke er riktig at lærere er lønnstapere hver gang!