Felles formidling, gir felles ståsted

Arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner, assosiasjonene går ofte til at vi er motparter, har ofte motstridende oppfatninger og finner ikke alltid samme elementene i avtaler som er inngått. Men disse to partene kan i fellesskap også skape ståsted som forenkler hverdagen for våre medlemmer og tillitsvalgte.

Derfor er det et utstrakt mål at på områder som er viktige for begge partene så prøver vi å gå i “par” med arbeidsgivermotparten vår.  
Et gylden eksempel på dette fant sted i Egersund i midten av mai. Der bidro både KS og Utdanningsforbundet, Rogaland med innledere knyttet til SFS 2213.  

Deltakere var skoleeiere og hovedtillitsvalgte fra kommunene; Eigersund, Sokndal, Lund og Bjerkreim. 

Temaet for dagen var altså arbeidstidavtalen til lærerne, SFS 2213. Et viktig element denne dagen var å ta tak i det både fylkeslaget og KS som arbeidgiver får inn av spørsmål rundt denne avtalen. 

Det kunne være: innhold i planleggingsdagen, den sjette planleggingsdagen - er den anderledes enn andre? Hva med 1 - 10 skoler, hva ligger i planfestet tid? Hva ligger i "annet tid med elever"? Hva med det reserende del av årsverket? Møter utenfor planfestet tid mm. Altså mange spørsmål som kanskje flere kjenner på at kunnskapen skulle vært større. 

Fylkeslaget er glad for at lokallag og arbeidsgivere fra flere kommune/områder tar kontakt og vil gjøre noe sammen. Gjennom en åpen dialog og et treffpunkt hvor begge parter er representert kan uklarheter og gråsoner diskuteres åpent. 

Takk til Eigersund kommune for at vi fikk delta og gitt vårt bidrag. 

Ønsker du å vite mer om arbeidstidsavtalen SFS 2213 så har Utdanningsforbundet laget spørsmål svar artikkel om avtalen.