Har du fått med deg podkasten Lærerliv?

Er du på jakt etter en ny podkast å ta med deg inn i sommervarmen? Sjekk ut podkasten Lærerliv!

Kan lærere feile? Tør vi å dele tabbefortellingene våre, og hvordan kan vi hente oss inn igjen? 

Hvordan oppleves det å være den ene læreren som sier ifra, når alle andre er uenige? Og hva er egentlig omsorgstretthet?  

Dette og mye mer kan du høre om i podkasten Lærerliv!

Podkasten ble lansert i 2022 av Lærerprofesjonens etiske råd. Her inviterer de månedlig nye gjester til å reflektere over de etiske utfordringene profesjonen møter i praksis.

Episodene handler om alt fra ytringsfrihet- og ansvar, læreres rettsvern, verdien av lek og hvordan vi snakker om barn og ungdom.

Finn den der du lytter til podkaster! Du kan også følge lenken til Apple Podcasts eller lenken til Spotify.

God lytting!

Lærerprofesjonens etiske råd ble opprettet i 2016 og skal støtte opp om etisk forsvarlig praksis i utdanningssektoren til beste for barn, unge og voksne. Rådet skal fremme verdiene i Lærerprofesjonens etiske plattform og har en fri og uavhengig stilling. 

Utdanningsforbundet har, som landets største lærerorganisasjon, påtatt seg ansvaret for opprettelsen og driften av rådet, men rådet er opprettet for hele lærerprofesjonen i Norge. 

Lærerprofesjonens etiske råd skal løfte profesjonsetiske spørsmål av prinsipiell karakter inn i profesjonen og i samfunnsdebatten. 

Har du en sak du synes er vanskelig og vil ha råd om? Meld den inn til Rådet. Rådet behandler innkommende saker konfidensielt og alle innkommende saker vil bli vurdert.