Ikke fullført påbegynt lærerutdanningen?

Det har en tid nå ikke vært mulig å få ordnet manglende studiepoeng ved tidligere lærerutdanninger, men nå skal det åpnes en vindu frem til 2025.

Selv om ferske tall viser at Norge har fått flere lærere, er det fortsatt nesten 3800 ukvalifiserte lærere i hele landet. En del av disse har gjennomført deler av lærerutdanningen, men av ulike grunner ikke fullført.

Nå får Høgskolen i Innlandet, Høgskolen i Østfold og Samisk høgskole til sammen 2,1 millioner kroner for å få flere til å fullføre grunnskolelærerutdanning.

Ferdigstilling av påbegynt lærerutdanning:

 

- Vi ønsker at de som jobber i skolen, men ikke har fullført lærerutdanningen, skal få mulighet til å fullføre denne. Da får de en solid kompetanse og kan tilsettes fast i skolen. Alle elever skal møte kvalifiserte lærere. På den måten ruster vi dem for å møte morgendagens utfordringer, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Fordi studentene som er aktuelle for en slik ordning har ulike forutsetninger, må studieløpet tilpasses den enkelte. Noen mangler bare ett fag og kan gjøre ferdig lærerutdanningen på kort tid. For andre er tidsperspektivet lengre.

Forsøksordningen er tidsbegrenset, og alle som tas opp må fullføre fireårig grunnskolelærerutdanning innen 2025.