UKEINFO 33-2022

UKEINFO er en viktig informasjonskanal, som tillitsvalgte på arbeidsplassene må få med seg.

Velkomstbrev fra ledelsen

Kjære tillitsvalgte. De aller fleste er nå tilbake etter en sommer som vi håper har vært god og gitt ny energi.

Vi er i gang igjen også på fylkeskontoret, klare til å hjelpe dere med små og store utfordringer som måtte dukke opp. Ikke nøl med å ta kontakt med oss på e-post [email protected] eller telefon 23 13 81 00 hvis det er noe dere lurer på!

Dette skoleåret innledes med streik blant Utdanningsforbundets medlemmer i KS-området.  Lærerne i KS fikk et langt dårligere lønnsoppgjør i vår enn andre ansatte i kommunene - til tross for at lærermangelen er stor og søkningen til lærerutdanningene faller. Derfor streiker de. Fordi Oslo kommune er et eget tariffområde der lærerne ikke ble nedprioritert i forhold til andre kommunalt ansatte, er det ikke streik i Oslo, men det er viktig at vi i Oslo støtter streikende kolleger!

Dere tillitsvalgte har fått en egen e-post om streikemarkeringen på Lillestrøm torv førstkommende mandag kl. 18:00. Vi håper så mange som mulig fra Oslo møter opp i Lillestrøm slik at markeringen der blir kraftfull!

Med vennlig hilsen
Therese, Stine og Jorunn

Mandag trapper Utdanningsforbundet opp streiken og tar ut rundt 1300 nye lærere.

– Aller helst vil medlemmene våre være i klasserommene og ta imot elevene sine etter skoleferien. Men når KS velger å gjøre lærerne i skolen til lønnstapere for sjette år på rad har vi dessverre ikke annet valg, sier Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.

At streikeuttaket ikke er større er et klart signal om at forbundet belager seg på en langvarig streik, påpeker Handal.

Onsdag varslet Utdanningsforbundet KS om at lærestreiken trappes opp med ytterligere 1300 lærere i 14 kommuner og ti fylkeskommuner fra mandag 22. august. Disse kommer i tillegg til de 45 medlemmene som ble tatt ut i streik i Bergen før sommeren.

Hva kan vi i Oslo gjøre?

Vi er jo ikke i streik, men det er fortsatt mye vi kan gjøre, f.eks. delta på streikearrangementer og markeringer. Vi i fylkeslaget Oslo vil sende informasjon gjennom tillitsvalgte eller på SMS. Klubben på din arbeidsplass kan sjekke hvilke arbeidssteder i KS som er tatt ut i streik og sende støtteerklæringer, gavekort, en pose Twist, etc. Og vi kan uttale oss om streiken på sosiale medier og bruke emneknaggen #lærerstreik22

LENKE:

Har dere husket å registrere hvem som er tillitsvalgt i barnehageåret 2022-2023? Fortsetter nåværende tillitsvalgt, så skal dette også registreres i tillitsvalgtverktøyet.

Tillitsvalgtvervene for skole ble avsluttet 31. juli (for dem som ble registrert for ett år) . Tillitsvalgt for barnehage er som regel registrert fram t.o.m. 31. august. Etter disse datoene har dere ikke tilgang til tillitsvalgtverktøyet, og kan ikke registrere ny tillitsvalgt eller forlenge eget verv. For å ordne ny registrering sender dere e-post til [email protected] med navn på den/dem som har fått vervene og arbeidsplass. Merk e-posten med: NY TILLITSVALGT PÅ *navn på arbeidsplass*.

SKOLE OG ANDRE ARBEIDSPLASSER:
For å ordne ny registrering sender dere e-post til [email protected] med navn på den/dem som har fått vervene og arbeidsplass. Merk e-posten med: NY TILLITSVALGT PÅ *navn på arbeidsplass*.

BARNEHAGE:
Vi anbefaler snarest å sette opp dette som tema på et klubbmøte. Når tillitsvalgt er valgt (eller gjenvalgt), er det viktig at den tillitsvalgte registreres riktig i vårt medlemsregister. Dette har heldigvis blitt stadig enklere å gjøre.

LENKE:

På mange arbeidsplasser begynner det nyansatte nå i august, og det er viktig at du som tillitsvalgt allerede den første dagen tar kontakt med nye kolleger og presenterer deg som tillitsvalgt i Utdanningsforbundet.

I noen tilfeller vil det være anledning til å møte nyansatte før sommerferien, men ofte vil første arbeidsdag etter ferien være første mulighet til å ta kontakt og presentere seg som tillitsvalgt for Utdanningsforbundet. Husk at dette også gjelder nyansatte ledere!

Legg en informasjonsbrosjyre som forteller om Utdanningsforbundet i posthyllen der det fremdeles finnes, eller lever den til nyansatte så raskt som mulig. Spør om vedkommende er medlem eller ønsker å bli det. De som allerede er medlemmer, må minnes om at de må gå inn på Min side og endre opplysninger om arbeidssted. De som ikke er medlemmer, må få informasjon om Utdanningsforbundet. Mange, særlig nyutdannede, kjenner ikke fagforeningene; informasjon er derfor viktig.

På Tillitsvalgt pluss-sidene på Utdanningsforbundets nettside kan du finne egnede brosjyrer, f.eks. Ti gode grunner til å organisere seg i Utdanningsforbundet og Om Utdanningsforbundet. Der finner du også verveark rettet mot enkelte grupper; barnehagelærer, lektor, yrkesfaglærer, styrer, skoleleder, ansatte i privat barnehage, i grunnskole, i voksenopplæring, i fagskole, i FAS og i UH-sektoren. Det er viktig at også nye kolleger organiserer seg, og vi vil gjerne ønske dem velkommen i Utdanningsforbundet!

Kurs.jpg

Alle høstens kurs er publisert på våre nettsider. Meld deg på kursene allerede nå, og gi arbeidsgiver beskjed i god tid.

Du finner hele kursoversikten her.

Første kurs blir et felles dagskurs for alle tillitsvalgte. Her kan du velge mellom å delta 8. eller 9. september. Et av kursene kan bli fullbooket, så det vil være lurt å melde seg på så tidlig som mulig for å sikre datoen du helst vil delta.

Er du ny som tillitsvalgt, eller har du ikke tidligere fått deltatt på grunnskoleringen, er det viktig at du prioriteter vår grunnskolering. Disse kusene heter TV1 og TV2. TV1 avholdes 22. og 28. september, og du velger selv hvilke av de to du deltar på.

Er du usikker på hvor mye av grunnskoleringen du tidligere har deltatt på finner du alltid en oversikt ved å logge inn på www.udf.no, gå inn på «Min Side» og så trykke på «Mine kurs».

Lederråd.jpgUtdanningsforbundet er Norges største fagforening for pedagogisk personale og den nest største fagorganisasjonen i landet.  Dette gir oss tyngde også når vi fremmer dine interesser som leder.

Vi har stor innflytelse og påvirker utdanningspolitikken lokalt og sentralt.

Det pedagogiske oppdraget er det samme for både lærere og ledere. Vi har samme mandat og felles ansvar i møte med barn og unge, foresatte og myndigheter. Vi trenger et sterkt profesjonsfelleskap, og våre felles interesser blir best ivaretatt i et forbund som organiserer både lærere og ledere i hele utdanningssystemet. Sammen utvikler vi gode barnehager og skoler til det beste for barn og unge.

Det er viktig at du blir registrert som ledermedlem i vårt medlemsregister. Gå inn på Utdanningsforbundets nettside og gjør endringene på Min side. Du kan også ta kontakt på telefon dersom det er enklere. Dersom du er riktig registrert, vil du få tilsendt nyhetsbrevet Skoleledernytt eller Styrernytt ca. seks ganger i året.

Du kan du få råd i lederfaglige spørsmål hos «lederhjelpen» på telefon 24 14 21 18 eller [email protected].

Utdanningsforbundet Oslo har eget lederråd hvor 15 representanter, ansatt som rektorer, styrere og inspektører/avdelingsledere, som møtes for å diskutere aktuelle saker for ledere. Du er velkommen til å sende saker til drøfting i rådet; send en e-post til Stine, Hilde eller Odd Erling, eller ta kontakt med oss på telefon 23 13 81 00.

Dersom du trenger bistand, råd eller veiledning, ta gjerne kontakt med din hovedtillitsvalgte:

Barnehage          Stine Sund - [email protected]
Grunnskole:      Hilde Bentsen - [email protected]
Videregående: Odd-Erling Olsen - [email protected]