UKEINFO 19-2024

Innhold: Solidaritet med våre lærerkollegaer i Gaza/ Vårkonkurranse for våre medlemmer!/Stipend/ Stengt sentralbord/ Nye regler for avlønning for arbeid på 17. mai/ Digitalt kurs UDF - "Øyeblikkenes magi - relasjonens kraft i møte med barn".

Utdanning er en grunnleggende menneskerett nedfelt i artikkel 26 i FNs verdenserklæring om menneskerettigheter fra 1948.

De enorme ødeleggelsene gjør at det fremtidige utdanningstilbudet i Gaza vil være helt avhengig av økonomisk bistand. Utdanningsforbundet Trøndelag har derfor organisert en innsamlingsaksjon hvor vi oppfordrer medlemmer, lokallag og fylkeslag til å bidra.

Midlene fra innsamlingsaksjonen overføres Education Internationals solidaritetsfond via sentralleddet, og går uavkortet til Education Internationals solidaritetsfond og lærerorganisasjoner i Palestina.

Utdanningsforbundet Oslo støtter aksjonen med kr. 5 000,-

Det har kommet nye regler for lærere som skal arbeide på 17. mai. Ta kontakt med hovedtillitsvalgt for grunnskole Anders Jørgensen ([email protected]) for eventuelle oppfølgingsspørsmål.

Ansatt med fast lønn som pålegges å jobbe 17. mai, skal lønnes med 1 + 1 1/3 timelønn, dersom arbeidstiden ikke reduseres andre dager.

  • Eks: En lærer jobber mandag-fredag og pålegges å jobbe 4 timer 17. mai. Læreren har krav på 4 timer á 233 % lønn i tillegg til månedslønn.
  • Eks: En lærer jobber mandag-fredag og pålegges å jobbe 4 timer 17. mai, samtidig pålegges de 4 timer mindre arbeid enn normalt mandag-torsdag samme uke. Læreren har krav på 4 timer á 133 % i tillegg til månedslønn.

Dere må bli enige lokalt om hvor mange timer man faktisk jobber på 17. mai, 4 timer er kun et eksempel.

Det begynner å bli varmere i været og vi har satt sammen en liten pakke med ting som kan være fint å ha i disse dager.

Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet med kontaktinformasjon og navn.

Vi trekker to vinnere 13. mai.

Du fyller ut skjemaet her

Penger_1.jpg

Stipendet med navnet «Fru Oberstinne Due, født Peyrons legat, for lærerinner ved Oslo folkeskole» er for kvinnelige lærere i grunnskolen.

Stipendiene er begrenset oppad til kr 8.000 og tenkes, i henhold til statuttene, tildelt kvinnelige lærere som på grunn av sykdom eller vanskeligheter i hjemmet har et særlig behov for økonomisk støtte til en eller annen form for rekreasjonsopphold.

Stipendene skal benyttes til rekreasjon og er ifølge statuttene forbeholdt kvinnelige lærere i grunnskolen.

Tildelt stipend utbetales når rekreasjonsoppholdet er gjennomført.

Søknadsfristen er 15. mai.

Les mer her

Kristi%20Himmelfart.jpg

I dette tidsrommet er sentralbordet stengt, men det er mulig å sende e-post til [email protected].

 Vi sjekker e-post en gang om dagen, og vi vil kun besvare akutte henvendelser som ikke kan vente til over helgen.

Fra 1. mai til 30. september er sentralbordet betjent fra kl. 09:00 – 15:00

Hvordan bruke øyeblikkene til å bygge gode solide relasjoner i barnehagen?

Dette praksisnære kurset som arrangeres 5. juni, vil gi deg konkrete tips og triks til hvordan utnytte magien som ligger i de små øyeblikkene du deler med barna, og hvordan du kan styrke og bygge videre på disse.

Les mer og meld deg på her (påmeldingsfrist 05.06.2024)

Kurset er digitalt via Zoom.