Medlemsmøte for ledere i barnehage

Publisert: 06.11.2023

Torsdag i forrige uke inviterte Utdanningsforbundet Narvik styrermedlemmene til et medlemsmøte for ledere i barnehagene. Vi var så heldige å få besøk av to representanter fra fylkesstyret: Elisabeth Tobiassen, kontaktperson barnehage, og Trond Hagen som er lederrepresentant. 

De presenterte hvordan Utdanningsforbundet jobber for ledere generelt og styrere i barnehage spesielt. Lønn og arbeidsvilkår må være slik at det gir mulighet for god pedagogisk ledelse.  

Det ble lagt stor vekt på at Utdanningsforbundet er en profesjonsorganisasjon som skal være et naturlig valg for både ledere så vel som for andre lærere i barnehage og skole.  

Utdanningsforbundet tilbyr kompetanseutvikling for lederne. Vi har en nettside som tar for seg lederjuss, og det blir jevnlig arrangert webinar med forskjellige temaer spesielt myntet på ledere. Styrerne mottar jevnlig styrernytt, og dersom det er noen man lurer på kan man kontakte “lederhjelpen”. 

Det ble et lærerikt, konstruktivt og nyttig møte der engasjerte deltakere bidro med spørsmål, kommentarer og meninger om temaer som økt bemanning, flere barnehagelærere, plantid, styrerressurs, og lokal kompetanseutvikling med mer.  

Tilbakemeldingene fra deltakerne var veldig positive. De hadde både fått god informasjon, samt mulighet til å formidle sine synspunkter om viktige barnehagepolitiske spørsmål som representantene fra både fylkeslaget og lokallaget kan ta med seg i sitt videre arbeid i organisasjonen.