Medlemsmøte om psykisk helse onsdag 9. mars

Publisert: 10.03.2022

Lokallagene i Løten, Hamar, Ringsaker og Stange har arrangert medlemsmøte på Ottestad Ungdomsskole med tema psykisk helse.

Onsdag 9. mars samlet vi ca 140 medlemmer fra disse fire lokallagene til et spennende foredrag med Marius Løken. Han er blitt kjent for å ha overlevd det såkalte Halloween-drapet på Bislett for 10 år siden. Foredraget har han kalt: "Snu Motgang Til Medgang".

Vi inviterte også 10.klassingene i Stange kommune til et foredrag på slutten av skoledagen. Det var en lydhør forsamling som ga rungende applaus etter foredraget. 

Han fortalte om sin vei tilbake etter å ha vært helt på bunnen både fysisk og psykisk.

I foredraget fortalte han om hva som skjedde den natta. Dette er en grusom fortelling, men han klarte på mesterlig vis å blande alvor med humor. 

Budskapet han kom med er like enkelt som det er viktig. Vi vil alle møte motgang i livet i større eller mindre grad. Da er det viktig at vi er rustet til å takle det. Han hadde tre verktøy å dele med oss: 

Fysisk aktivitet. Rutiner. Sosialt nettverk. I tillegg la han vekt på at humor og glimt i øyet i møte med mennesker er viktig.

Det enkleste tipset av alle var: Smil og si hei til de du møter!