Fylkesleder Anita Richardsen

I ukene som kommer vil vi presentere fylkesstyres ledelse, kontaktpersoner for de fem ulike medlemsgruppene, leder av lederrådet i Troms, samt hovedtillitsvalgt i Troms fylkeskommune.

Hvem er du?
Jeg vokste opp på Ringvassøya i Karlsøy kommune sammen med mine foreldre og min lillesøster. Etter ungdomsskolen måtte jeg flytte til Tromsø for å gå på videregående skole, og jeg har siden da bodd i Tromsø. Nå bor jeg i bydelen Hamna sammen med min samboer, og vi har to gutter som er 23 og 18 år. Begge guttene har valgt yrkesfaglig utdanning, den eldste som tømrer og den yngste som kuldemontør.

Hva har du gjort før du startet i vervet?
Jeg er utdannet allmennlærer, og har i tillegg en master i utdanningsledelse fra Universitetet i Tromsø. Jeg har jobbet som lærer og fagleder i grunnskolen, både på barneskole og ungdomsskole i Tromsø, samt på en kombinert barne- og ungdomsskole i min hjemkommune Karlsøy. Jeg har vært styremedlem i lokallagsstyret i Utdanningsforbundet Tromsø, og i 2009 ble jeg valgt som styremedlem til fylkesstyret Troms. Som styremedlem med lederbakgrunn fikk jeg ansvaret for ledermedlemmene, og i 2012 ble jeg valgt som nestleder i fylkesstyret. Fra 1. januar 2024 overtok jeg vervet som fylkesleder, siden tidligere fylkesleder Thomas Nordgård ble valgt inn i Utdanningsforbundets sentralstyre.

Hva blir din oppgave i fylkesstyret, hva skal du jobbe med?
Som fylkesleder i Utdanningsforbundet Troms har jeg mange ansvarsområder, men hovedfokuset er saker knyttet til lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår for samtlige medlemmer. Jeg er med i personalnemnda, og har lang erfaring med personalsaker. Ellers skal jeg jobbe med profesjonsetiske, profesjonsfaglige og utdanningspolitiske saker knyttet opp mot politisk påvirkning. Dette innebærer å være en talsperson for å synliggjøre Utdanningsforbundets politikk, blant annet i møte med politikere eller via andre arenaer. I tillegg bidrar jeg på ulike kurs og skoleringer av tillitsvalgte som fylkeskontoret gjennomfører, og jeg bistår også lokallagene i fylket med ulike problemstillinger.

Hvis vi møter på hverandre, hva småsnakker vi om?
Når jeg møter nye mennesker spør jeg ofte om hvor de kommer fra, fordi jeg syns det er interessant å vite om andres geografiske tilhørighet. Jeg kjenner mange og har et stort kontaktnett, så ofte finner jeg noen felles relasjoner med folk som jeg møter. Ellers er jeg veldig glad i å snakke om reisemål, fordi jeg liker å reise og oppleve nye ting. Derfor småsnakker jeg mange ganger om ulike reiseopplevelser, både i eget nærområde, i eget land eller i utlandet. Jeg liker å være sosial og prøver å være med på så mye som mulig, fordi jeg liker det og fordi det gir meg energi. Jeg er et «ja-menneske», og mener at det er en positiv egenskap så lenge det går i balanse.