Tre intense årsmøtedager er over!

8.-10. mai var 165 delegater samlet på Sundvolden hotell for å meisle ut Utdanningsforbundet Oslo sin politikk for de neste fire årene.

Det ble også foretatt valg av nytt fylkesstyre, hovedtillitsvalgte, valgkomite og landsmøtedelegasjon, samt nominasjoner til råd og utvalg.

Vi hadde tre dager med gode diskusjoner, og mange forskjellige stemmer og meninger slapp til. Det var imponerende å oppleve en så engasjert gjeng, der flertallet ikke hadde vært på årsmøte tidligere og mange entret talestolen for å si sin mening for aller første gang.

Blant sakene som ble diskutert var «Lærerrollen og laget rundt barn, voksne og elever», «Vern av lærertittelen» og «Utdanningsforbundets politikk på vurderingsfeltet». Alle disse sakene skal opp på høstens landsmøte.

For Utdanningsforbundet Oslo er det «Politisk plattform 2023-2027» som gir det nye fylkesstyret retningen de skal jobbe etter i neste periode. Her kom det mange gode innspill som ble innarbeidet i plattformen. Vi diskuterte også retningslinjer for fylkeslagets arbeid den kommende perioden.

Underveis i møtet ble det lagt frem mange uttalelser, alt fra «Faglig administrativt støttesystem» til «Særaldergrense og seniortiltak for barnehagelærere» til «Digitalisering». Disse uttalelsene skal fylkesstyret formidle til de rette mottakere, som for eksempel bystyret, Utdanningsetaten eller landsmøtet i Utdanningsforbundet.

Etter tre intense dager kan vi si oss vel fornøyde med et årsmøte som har gitt oss nye fylkestillitsvalgte og inspirert oss til videre arbeid.