Nestleder Ole Ragnar Leistad

I ukene som kommer vil vi presentere fylkesstyres ledelse, kontaktpersoner for de fem ulike medlemsgruppene, leder av lederrådet i Troms, samt hovedtillitsvalgt i Troms fylkeskommune.

Hvem er du?

Jeg er født og vokste opp på bondelandet. Nærmere bestemt på Fosen-halvøya, rett vest for Trondheim. Flytta knapt 16 år gammel, for å gå på «gymnaset», og all videre skolegang har vært som borteboer. Lærerskolen tok jeg på Levanger. Etter lærerskolen var det førstegangstjenesten i Rusta leir, Bardufoss. Mens jeg var der, skulle jeg søke jobb. Første tilbudet jeg fikk, takka jeg ja til, og siden har jeg bodd i Senjahopen, på yttersida av Senja. Over 30 år nå. Der er jeg godt gift, kona mi er også lærer og arbeidsplasstillitsvalgt, og vi har fått to sønner. Eldstemann på 28, er utdanna fiskerikandidat, og jobber med eksport av laks, yngstemann på 23, er nettopp ferdig med kadettida si, og dermed utdanna styrmann.

Hva har du gjort før du startet i vervet?
Jeg har allmennlærerutdanning og 1 år idrett, før jeg starta i jobb. Av videreutdanning, har jeg fiskerifaglig samfunnskunnskap, religion og litt prosjektstyring og ledelse. Hele yrkeskarrieren har jeg jobbet i det som tidligere var Berg kommune, som nå er en del av Senja kommune, på en liten få-delt kombinert barne- og ungdomsskole. Har undervist på alle trinn der. Starta tillitsvalgtkarrieren som arbeidsplasstillitsvalgt, var også styremedlem i lokallaget, før jeg i 10 år var lokallagsleder og hovedtillitsvalgt. Ble valgt inn i fylkesstyret i 2009, og ble valgt som kontaktperson grunnskole, med 100 % frikjøp, i 2012. I det vervet var jeg ut juli 2023. Så var jeg tilbake i undervisningsstilling høsten 2023, før jeg 1. januar ble valgt til fylkesnestleder, da Anita rykket opp til leder.

Hva blir din oppgave i fylkesstyret, hva skal du jobbe med?
Sammen med Anita som leder, så vil en del oppgaver bestå i å administrere fylkeslaget. Blant annet vil dette bestå i å være bindeleddet mellom nivåene i organisasjonen. En del av de overordna beslutningene tas av ledelsen. Av de daglige oppgavene på kontoret, så vil jeg ta del i personalsaksarbeid som medlem av personalnemnda. Videre så vil fylkeslagets skolering være en viktig bestanddel i hverdagen. Så tenker jeg at en av mine viktigste oppgaver vil være å støtte opp under Anita sitt lederskap, og sammen med henne lede fylkeslaget til det beste for medlemmer, tillitsvalgte og ansatte.

Hvis vi møter på hverandre, hva småsnakker vi om?
Når jeg treffer nye mennesker, og også mennesker det er lenge siden jeg har møtt, så ender det fort opp i å prøve å plassere hverandre. Hvor er vi fra, har vi felles kjente, og det er det forbausende ofte vi har. Etter mange år i Utdanningsforbundet, så møter vi mange mennesker. Når man prater, så ender man jo opp i å prate ut fra egne interesser. Jeg er interessert i mat, både å spise den, men også å lage mat. Og gjennom å ha reist mye rundt om i Europa, så har jeg fått prøvd mye forskjellig mat. Ett motto vi har når vi reiser er, vi reiser sjelden tilbake til samme plass, vi forsøker å finne nye steder å besøke, for det er så utrolig mye flott å se rundt om i utlandet og i eget land. Fra koronatida, så kjøpte vi bobil, og har dermed fått sett utrolig mange flotte steder i eget land. Så kan jeg innrømme, at vi fort kan finne felles interesse og tema til prat i sport og idrett. Jeg elsker å se på idrett, særlig fotball. Og da må jeg bekjenne at i snart 50 år har hjertet mitt vært knallrødt, for er du en som meg; «you`ll never walk alone».