Kontaktperson universitet og høgskole, Christopher Loe Olsen

I ukene som kommer vil vi presentere fylkesstyres ledelse, kontaktpersoner for de fem ulike medlemsgruppene, leder av lederrådet i Troms, samt hovedtillitsvalgt i Troms fylkeskommune.

Hvem er du?
Dette er nok ikke det letteste spørsmålet å svare på - og den jeg er vil jo alltid være i stadig forandring.

Jeg er en skjeggete, fraflyttet vestlending, og omtaler meg gjerne som klimaflykning.

I oppveksten flyttet vi en del rundt på Sunnmøre før vi fikk fotfeste i Ålesund. Jeg tror jeg hadde en god oppvekst, hvor jeg hadde mulighet til å følge opp alle de interessene jeg hadde – men gaming, fotball, speider og fiske er nok det som i størst grad har formet den jeg er. Mine beste minner fra barndommen er fra fisketurer i fjæra og på fjellet med far og bestefar, og mitt viktigste mål i livet nå er å legge til rette for at min sønn skal ha mulighet til å ha lignende opplevelser.

Hva gjorde du før du startet i vervet?
Etter et par årsstudium i psykologi, startet jeg min grunnskolelærerutdanning på det som da het Høgskolen i Bergen i 2011. Min beste praksisopplevelse var allerede i mitt første møte med lærerrollen på en passe stor 1 - 10 skole som het Fauskanger litt utenfor Bergen. Da visste jeg at å legge til rette for læring var noe jeg trivdes med. Jeg visste også at det å jobbe på en passe stor 1 – 10 skole med muligheten til å kjenne alle elevene var noen jeg ønsket.

Fire år senere flyttet jeg til Tromsø og fullførte en master i undervisningsvitenskap (fortsatt ved Høgskolen i Bergen) samtidig som jeg bodde her i Tromsø.

I 2016 begynte jeg å jobbe på Ramfjord- og Sjursnes skole – en passe stor 1 – 10 skole litt utenfor Tromsø. Her var jeg også arbeidsplasstillitsvalgt fra 2017 – 2018.

Høsten 2018 fikk jeg muligheten til å undervise i Engelskdidaktikk på UiT, og her har jeg vært siden.

Å være profesjonsutøver er en viktig del av min identitet, og jeg ønsker å sikre at vår utdanning bidrar til å skape gode, samfunnsbevisste og dannede mennesker som verdsetter det miljøet vi er en del av. 

Hva blir din oppgave i fylkesstyret, hva skal du jobbe med?
Som kontaktperson for UH er min oppgave å være et bindeledd mellom Universitet- og høgskoleinstitusjonene i vårt fylke og fylkesstyret. Min hovedbeskjeftigelse på UiT er som underviser i engelskdidaktikk og som studieprogramleder for praktisk pedagogisk utdanning og profesjonsfag på Lektor 8 – 13.

Det er store prosesser lokalt og nasjonalt som påvirker lærerutdanningene, og jeg anser det som min hovedoppgave å sikre at fylkesstyret får inn perspektiver fra UH-sektoren i de prosessene som påvirker hvordan vi utdanner lærere i vår region.

Hvis vi møtes for en kopp kaffe, hva småsnakker vi om?
Jeg er glad i kaffe, og kan være glad i å småsnakke. Jeg begynner etter hvert å bli kjent for å kunne snakke fort, selv til Sunnmøring å være – spesielt om det er noe jeg engasjerer meg for.

Om man vil småsnakke om utdanning, vil nok samtalen fort dreie seg inn mot hva som er formålet med utdanning i Norge, og jeg er opptatt av at skolens danningsmandat ikke må komme i skyggen av fremtidig arbeidslivs behov for spesifikke fagkompetanser.

Om vi ikke snakker utdanning, vil jeg nok rimelig raskt dreie samtalen inn mot fiske, gode fiskeplasser og gjerne min evige søken etter sjøørreten.