Deltakelse under Østfoldkonferansen

Torsdag 29. februar deltok nestleder og fylkesleder på Østfoldkonferansen. Arrangørene beskriver konferansen som den viktigste møteplassen for arbeidsliv, næringsliv og beslutningstakere i Østfold og Follo.

Konferansen ble åpnet av arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna som beskrev skole og utdanning som en av de viktigste arenaene for å inkludere flere i arbeidslivet. Dette er også grunnen til at vi prioriterte deltakelse på konferansen. 

Ulf Andersen, statistikksjef i NAV, presenterte blant annet statistikk på befolkningsframskrivinger i fylket vårt og over deltagelsen i yrkeslivet for voksne mellom 20-70 år.
Budskapet var klart- alle parter må jobbe målrettet sammen for å sikre kompetanse i fylket og en økt deltagelse i arbeidslivet.
Barnehage og skole ble pekt på som viktige institusjoner for å sikre et samfunn der det vi har nok folk i arbeid til å løse arbeidsoppgavene og som ruster kommunen til endringen i befolkningssammensetningen som vil komme de neste tiårene.

Vi trenger bedre rammebetingelser når vi skal sikre at elevene utvikler kunnskap, ferdigheter og holdninger slik at de kan mestre livene og for å kunne delta i arbeid og fellesskap i samfunnet.

Dette budskapet presenterte vi i samtaler med næringslivsledere, politikere og offentlige ansatte som vi møtte gjennom dagen, og vi fikk støtte på at rammebetingelsene i barnehage og skole har en klar sammenheng med utviklingen av næringslivet og deres behov for kompetanse og arbeidskraft.

Konferansen hadde et samarbeid med elever fra St. Olav videregående skole, salg - og service- og reiselivslinjen, blomsterdekoratørlinjen ved Kalnes videregående skole og elever fra Greåker videregående skole sin musikklinje.

Elevene fra salg- service- og reiseliv var vertskap på konferansen, elevene fra Kalnes produserte takkeblomster, og hadde også pyntet både scenen og bordene. Elevene fra Greåker hadde musikalske innslag gjennom dagen.

image50ttr.png

Østfoldkonferansen 3.jpg

Elever fra salg, service og reiseliv gjorde en flott innsats på konferansen

Det å ha et variert utdanningstilbud i de videregående skolene er avgjørende for å sikre at våre elever fullfører og består videregående opplæring. Det offentlige og næringslivet må også ta imot lærlinger. Vi trenger flere fagarbeidere i Østfold!

Vi avsluttet konferansen med en prat med fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje. Vi fikk belyst både sammenhengen mellom nok ressurser og kvalifisert bemanning i barnehage og skole og fylkets behov for å få flere ut i arbeidslivet. Dette er det bred politisk enighet om blant de politiske partiene i Østfold. Da må vi også jobbe sammen for en endring i inntektssystemet til fylkeskommuner og kommuner og en generell styrking av de samme budsjettene.