Lærerrommet i hundre: Ny rekord

Podkasten Lærerrommet har passert 605.000 nedlastninger/lyttinger, og episode 100 er publisert. Hør noen av de mest populære episodene her.

Lærerrommet vokser stadig og blir godt mottatt. Siden første episode ble publisert i juni 2018, har podkasten fått stadig flere lyttere - og antallet øker daglig. Alle de 100 publiserte episodene høres på hver uke. 

Så langt har Lærerrommet, som gis ut av fra Utdanningsforbundet og Shaw media, altså hatt over 605.000 lyttinger/nedlastninger. 

Episodene går i dybden og gir ny innsikt med tematikk hentet fra hele bredden av utdanningsfeltet. De er aktuelle og likevel nokså tidløse, og ofte også praksisnære.

Her kan du lese mer om Lærerrommet, og høre alle episodene.

I den nyeste episoden hittil, nummer 100, setter vi søkelyset på resurs- og bemanningssituasjonen i PP-tjenesten, hvilke konsekvenser det får og hva som kan være løsningene. Les mer her og hør på episoden her.

Disse tre episodene er blant dem som er mest hørt på siden Lærerrommets start:

ADHD og andre oppmerksomhetsvansker, hvordan hjelpe? 

Kan de ikke bare «ta seg sammen»? Hvordan kan lærere og skole tilrettelegge for elever som strever innenfor spekteret av oppmerksomhetsforstyrrelser og selvregulering? Gjestene i episoden som ble publisert i juni 2020 er spesialpedagog Lisbeth Iglum Rønhovde og høyskolelektor Kristian Øen. Hør den her:

Episode 51: ADHD og andre oppmerksomhetsvansker, hvordan hjelpe?

Mobbing i barnehagen

Mobber barnehagebarn hverandre, og på hvilken måte? Hva skal barnehageansatte gjøre med denne mobbingen? Gjestene i denne episoden, publisert i mai 2019, er professor Ingrid Lund og fag- og kvalitetsdirektør Pia Paulsrud:

Episode 25: Mobbing i barnehagen

Hva er en profesjonell lærer? 

Er det nok å være faglig knallgod? Eller må du egentlig også være et godt medmenneske for å være en profesjonell lærer? Møt lærer/forfatter Håvard Tjora og skoleinspektør Øystein Imsen. Episoden ble publisert i januar 2020.

Episode 38: Hva er en profesjonell lærer?

Lærerrommet finner du på udf.no, og også i disse podkastkanalene:

Apple iTunes: Hør Lærerrommets episode i Apple iTunes
SoundCloud: Hør Lærerrommets episode i SoundCloud
Acast: Hør Lærerrommets episode i Acast
Spotify: Hør Lærerrommets episode i Spotify

Her finner du alle publiserte episoder av Lærerrommet samlet på udf.no.