UKEINFO 21-2022

UKEINFO er en viktig informasjonskanal, som tillitsvalgte på arbeidsplassene må få med seg.

Leder Therese Thyness Fagerhaug og nestleder Bård Eirik Ruud i forhandlingsutvalget Unio Oslo kommune klarte å komme til enighet med Oslo kommune i årets lønnsoppgjør. Foto: Stig Brusegard

Unio har kommet til enighet med Oslo kommune. Oppgjøret har en økonomisk ramme som er på linje med det som er gitt i kommunesektoren ellers og i staten.

Løsningen kom over ett døgn på overtid. Fristen var opprinnelig midnatt natt til tirsdag 24. mai.

– Helheten gjør at vi ikke går til streik, sier forhandlingsleder Therese Thyness Fagerhaug i Unio Oslo kommune.

Se meklingsprotokoll med ny lønnstabell her

Før forhandlingene prioriterte Unio en høyere ramme enn 3,7 prosent som frontfaget anslo, og et høyt generelt tillegg. I meklerens forslag til løsning i Oslo er rammen 3,84 prosent. Og alle får et generelt tillegg på 3,71 prosent på lønnstabellen, minimum 18.800 kroner, med virkning fra 1.mai.

– Det er viktig for oss at oppgjøret ble bedre enn det som er avtalt i frontfaget. Det ble et akseptabelt lønnsmessig resultat for utdanningsgruppene. Dette gjelder ikke minst for lærerne, sier Thyness Fagerhaug.

LENKE


Guro Lind er leder av Unio stats forhandlingsutvalg. Foto: Forskerforbundet

Unio stat kom tirsdag til enighet med Akademikerne og staten om en ny hovedtariffavtale i staten. Rammen for årets lønnsoppgjør endte på 3,84 prosent, noe over frontfagsrammen på 3,7 prosent.

Unio stat har siden høsten 2021 hatt sonderinger med Akademikerne om et tariffsamarbeid i statlig sektor. Med bakgrunn i disse sonderingene gikk Unio til årets lønnsforhandlinger med mål om en ny, felles tariffavtale med Akademikerne. Unio vil få på plass en ny tariffavtale i staten.

Denne avtalen er nå en realitet. Unio og Akademikernes avtale blir den største avtalen i statlig sektor, og vil omfatte om lag 75.000 statsansatte.

LENKE:


Lurer du på hva som skjer med forhandlingene i Spekter-området?

Her er en statusoppdatering på følgende områder:

  • Område 12 – Virksomheter innen helse, velferd og oppvekst
  • Område 4 – Virksomheter med definerte samfunnsoppdrag
  • Område 10, 11 og 13 – Helseforetakene
     

LENKE:


Fylkeskontoret (og sentralbordet) er stengt fredag 27. mai. Vi besvarer akutte henvendelser som sendes oss på e-post - oslo@udf.no


Kursbanner.jpg

I natt ble tarifforhandlingene i Oslo kommune landet, og dermed avholdes kurset 1. juni som planlagt.

Er du allerede påmeldt er det dermed bare å møte opp til påmeldt tid. Er du ikke påmeldt må du skynde deg å gjøre det, påmeldingsfristen er nå fredag. Kurset 9:00-12:00 er fullt, men det er ledige plasser på kurset 12:30-15:30.

Påmelding 12:30-15:30

På kurset vil vi gjennomgå tariffresultatet i Oslo kommune, og det vil bli mulighet til å stille spørsmål til forhandlingsdelegasjonen.

Kurset avholdes i Lærernes hus, Osterhaus' gate 4A. Lunsj serveres mellom 11.30 og 13.00.

Har du spørsmål? Ta kontakt på kursoslo@udf.no

LENKE