AVLYST! Fagfornyelsen: Ny læreplan engelsk VG1 YF/ST

Om arrangementet

Hvor og når?
onsdag 25. mars kl. 10:00 - 15:30

Lærernes hus

Osterhaus' gate 4 A, 0183 OSLO

Vis i Google Maps
Pris

750,- (medlem)

1 800,- (ikke-medlem)

500,- (student)

Praktisk ansvarlig

Brit Adam
E-post: [email protected]
Telefon: 95966175

Faglig ansvarlig

Bjørg Johanna Sundøy
E-post: [email protected]

Kurs- og arrangementer arrangert av Utdanningsforbundet sentralt medfører stor reisevirksomhet fra hele landet og samling med mange mennesker tilstede som kan bidra til betydelig risiko for spredning av koronaviruset. Vi velger derfor i denne omgang å avlyse alle sentrale kurs frem til påske.

Avmeldingsfrist: 25. februar 2020

Målgruppe: Engelsklærere VG1 YF / ST og andre interesserte

Ny læreplan for engelskfaget innføres høsten 2020, og følgende inngår i kompetansemålene for VG1 engelsk: «diskutere og reflektere over form, innhold og virkemidler i engelskspråklige kulturelle uttrykksformer fra ulike medier, inkludert musikk, film og spill». Dermed blir dataspill og spillpedagogikk et høyaktuelt tema du som engelsklærer bør sette deg inn i. Siden dataspill er nytt i læreplanen og ukjent som pedagogisk verktøy for de fleste lærere, har vi lagt opp til et lavterskelkurs hvor det ikke kreves forkunnskaper for å kunne delta.

Til dette kurset har Utdanningsforbundet hentet inn en av de mest erfarne spillpedagogene i Norge, Aleksander Husøy.

Deltakerne må ha med seg egen PC som kan koble seg opp til trådløst nettverk. I tillegg bør de ha med mus og headset.

Fra programmet:

  • Forankring i fagfornyelsen: Hva sier generell del og ny læreplan for engelsk VG1 YF/ST?
  • Hva bør alle lærere vite om spill, og hvordan kommer man i gang?
  • Spill som litteratur, rollespill og ekskursjoner
  • Fellesspilling av en spillnovelle
  • Veiledet frispilling av enkle og gratis nettleserspill som kan tas i bruk i undervisning umiddelbart
  • Eksempler på undervisngsopplegg

 

Om kursholderne:
Aleksander Husøy er en pioner i bruken av spill i skolen og jobber som lærer og spillpedagog ved Nordahl Grieg videregående skole. De siste ti årene har han utviklet og gjennomført en rekke undervisningsopplegg hvor spill blir tatt i bruk i både egne og andres klasserom. Aleksander har også produsert undervisningsmateriell og nettkurs om spill i skolen for bl.a UNESCO, Senter for IKT i Utdanningen (Nå UDIR Betalab) og Lesesenteret ved UiS. I 2015 mottok han Gullepleprisen for innovativ bruk av teknologi i skolen. Sammen med andre lærere og forskere driver han nettressursen Spillpedagogene.no og podcasten "Spillpedagogene - Spill og digital kultur". Han er også medforfatter av boken "Spillpedagogikk" som utgis av Fagbokforlaget i mars 2020.

Ingrid Elise Hamm er lektor ved Nordahl Grieg videregående skole hvor hun underviser i engelsk og religion. Ingrid hadde heller begrenset erfaring med spill før hun ble introdusert for bruk av spill i undervisningen for to år siden. Siden den gang har hun gjennomført og utviklet en rekke undervisningsopplegg med spill og leverte i fjor masteroppgave om bruk av spillnoveller i engelskundervisningen.

 

Vi tar forbehold om endringer i programmet og nok påmeldte. Deltakeren vil blir fakturert ved avbud etter avmeldingsfristen.