Partssamarbeid – en vei for å oppnå god utdanning

Om arrangementet

Hvor og når?
tirsdag 05. april kl. 09:45 - 11:30

Lærernes hus

Osterhaus' gate 4 A, 0183 OSLO

Vis i Google Maps
Påmeldingsfrist

05.04.2022

Pris

Gratis

Praktisk ansvarlig

Marianne Aagedal
E-post: [email protected]
Telefon: 92428980

Faglig ansvarlig

Astrid Thomassen
E-post: [email protected]
Telefon: +4791674322

Utdanningsforbundet vil i dette seminaret sette søkelys på erfaringer med partssamarbeid innenfor utdanningssektoren i verden i dag. Du møter Unifah Rosyidi (Persatuan Guru Republik Indonesia), Carlos Vargas-Tamez (UNESCO), Liz Helgesen (Unio), Gerd-Hanne Fosen (Norad) og Marit Himle Pedersen (Utdanningsforbundet). Seminaret blir også streamet. Meld deg på i dag!

Se seminaret her: www.udf.no/seminar050422

Utdanning er en menneskerett, og god utdanning bærekraftsmål 4. Verden over er man enige om at god utdanning avhenger av kvalifiserte og kompetente lærere.

Læreres profesjonsutøvelse tar utgangspunkt i god lærerutdanning, forskning, erfaringer og faglig skjønn. Samtidig ser vi utfordringer for lærerprofesjonen til å ha reell medbestemmelse og innflytelse. Fagbevegelsen mener reell medbestemmelse og tillit må prege samarbeidet mellom skolemyndighetene og lærerprofesjonen og at dette er avgjørende for å gi elever god utdanning. Seminaret vil sette søkelys på erfaringer med partssamarbeid innenfor utdanningssektoren i verden i dag.

Du vil blant annet møte:
Unifah Rosyidi, leder av Persatuan Guru Republik Indonesia (PGRI) og professor ved fakultet for lærerutdanning ved Negeri Jakarta Universitet. Hun vil gi et innblikk i PGRIs erfaringer med partssamarbeid og påvirkningsarbeid.

Carlos Vargas-Tamez leder for Teacher Development og sekretariatet for det International Taskforce on Teachers for Education 2030 i UNESCO. Han vil presentere erfaringer fra samarbeidet mellom stater og lærerfagforeninger i arbeidet med å utforme fremtidens utdanning og hva som må til for å rekruttere og beholde lærere.

Se program her

Seminaret vil foregå på engelsk. Enkel servering ved oppstart.
Seminaret vil også bli streamet, du kan følge den her.