Nå er det klart hvem som skal sitte i fagnettverkene

– Jeg håper vi i fagnettverket kan bli en tydelig profesjonsstemme, sier Elin Tandberg, som skal sitte i det nye fagnettverket i matematikk. Bli nærmere kjent med fire av de nye, og se hele lista med de til sammen 40 medlemmene.

Interessen for fagnettverkene har vært stor, og 188 kandidater hadde meldt at de gjerne ville sitte i et av de fire fagnettverkene ved fristens utløp. Nå er det valgt ut 10 medlemmer til hvert av nettverkene.

Les mer: Fagnettverk i norsk, naturfag, kroppsøving og matematikk

Høy faglig legitimitet og kompetanse

I vurderingen av nye kandidater har det blitt lagt vekt på kompetanse, arbeidserfaring, motivasjon, interesseområder, i tillegg til representasjon fra alle skoleslag. Vi har også tilstrebet geografisk spredning og kjønnsbalanse.

Oppnevningen gjelder for to år. De som er oppnevnt er personer med stor interesse for faget, men også formell kompetanse og høy faglig legitimitet. De har sitt daglige virke i grunnskole, videregående opplæring, voksenopplæring eller i lærerutdanningene. 

Her kan du se hvem som er blitt oppnevnt til fagnettverkene for perioden 2025-2027:

Yvonne Håtveit, Høyenhall skole, Oslo

Bente Nistad Westermoen, Malmheim skole, Sandnes i Rogaland

Hilde Jacobsen, Refstad skole, Oslo

Jane Merethe Braute, Ski ungdomsskole, Nordre Follo i Akershus

Trine Andreassen, Kristianlyst skole, Stavanger i Rogaland

Tommy Lykke Nordahl, Ris skole, Oslo

Tone Berqvam Erdal, Flora vgs, Florø i Vestland

Elin Tandberg, Oslo Katedralskole, Oslo

Torgeir Nordtug Risberg, Bodø vgs, Bodø i Nordland

Marianne Maugesten, Høgskolen i Østfold, Østfold

Emilia Ragnarsdóttir, Hofstad skole, Asker i Akershus

Annette Dorthea Steinmo, Hana skole, Sandnes i Rogaland

Hilde Nassvik, Ranheim skole, Trondheim i Trøndelag

Aina Kverneland, Skeiane ungdomsskole, Sandnes i Rogaland

Anders Bolstad Bergan, Børresen skole, Drammen i Buskerud

Hanne Reidun Storstein, Varden ungdomsskole, Sandefjord i Vestfold

Ole Kristian Skavhaug, Cissi Klein vgs, Trondheim, Trøndelag

Ann-Kristin Mjøen, Atlanten vgs, Kristiansund i Møre og Romsdal

Marit Lindstad, Heggen vgs, Harstad i Troms

Anne Løvland, Universitetet i Agder, Kristiansand i Agder

Eirik Strupstad, Frøya ungdomsskole og Sistranda barneskole, Frøya i Trøndelag

Roy Mikaelsen, svømmefaglig team i Bodø kommune/Østbyen skole, Bodø i Nordland

Kim Are Bull Hansen, Kinsarvik skule, Ullensvang i Vestland

Ingrid Lauvsnes, Lakselv ungdomsskole, Porsanger i Finnmark

Christina Toogood, Lurahammaren ungdomsskole, Sandnes i Rogaland

Merete Skadal, Florø ungdomsskole, Kinn i Vestland

Ellen Kari Homdal, Tangen vgs, Kristiansand i Agder

Trude Andersen Børtnes, Gol vgs, Gol i Buskerud

Simen Nymark, Glemmen vgs, Fredrikstad i Østfold

Petter Erik Leirhaug, Norges idrettshøgskole, Oslo

Anne Finne Hammerås, Strindheim skole, Trondheim i Trøndelag

Astrid Marie Urheim, Opedal skule, Ullensvang i Vestland

Stine Sakkestad, Holmen barneskole, Oslo

Janne Mari Heipt, voksenopplæringen i Brønnøy, Brønnøy i Nordland

Kirsti Helene Røssland, Holviga ungdomsskole, Grimstad i Agder

Jo-Gaute Åsgård, Engerdal barne- og ungdomsskole, Engerdal i Innlandet

Lanie Calixijan, Kongsberg vgs, Kongsberg i Buskerud

Tone Kleveland, Mandal vgs, Mandal i Agder

Rønnaug Skorem, Hadeland vgs, Gran i Innlandet

Kirsten Fiskum, Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo, Oslo

 

Bli nærmere kjent med fire av medlemmene!

 

Elin Tandberg, matematikklærer ved Oslo Katedralskole, Oslo

Foto: Privat

Hva tenkte du da du fikk beskjed om at du var oppnevnt?

Det blir spennende å være med i arbeidet med matematikkfaget på en overordnet måte, sammen med folk fra ulike deler av utdanningsløpet og fra ulike deler av Norge.

Hvorfor valgte du å melde interesse?

Fram til nå har jeg engasjert meg i Utdanningsforbundet som tillitsvalgt, med fokus på arbeidstakersituasjonen. Men jeg ønsker også at Utdanningsforbundet skal være med å prege hvilken vei vi skal gå i skole-Norge. Matematikkfaget har kommet litt skjevt ut etter de nye læreplanene (LK20), og jeg håper vi i fagnettverket kan bli en tydelig profesjonsstemme for hvordan vi skal forholde oss til dette. Da tenker jeg både på selve læreplanene, men også eksamensgjennomføringen. Kunnskapsministeren har heldigvis uttalt at læreplanene i matematikk S1 for studiespesialisering må endres, og da bør lærerstemmen bli lyttet til.

Hva er dine forventninger til fagnettverket?

Jeg forventer å møte og bli kjent med engasjerte kolleger, og håper vi kan få til et godt faglig samarbeid og gode diskusjoner. Og ut fra dette håper jeg vi kan bidra til å styrke profesjonsstemmen til Utdanningsforbundet.

Hva tenker du at du kan bidra med i fagnettverket?

Med min bakgrunn som kjemi- og matematikklærer på studiespesialisering i Osloskolen siden 1999, har jeg erfaring fra ulike læreplaner. Jeg har også hatt gleden av å undervise mange elever, og vet en god del om hvilke utfordringer de møter i faget. Dette tror jeg kan komme til nytte i arbeidet vi skal gjøre.

Petter Erik Leirhaug, førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier, Norges idrettshøgskole

Foto: Heidi M. Haraldsen

Hva tenkte du da du fikk beskjed om at du var oppnevnt?

Jeg tenkte at det var fint! Det gir anledning til både å få inntrykk fra praksisfeltet og å bidra med forskningsbasert kunnskap inn i fagnettverkets arbeid. Så jeg synes det var bra å bli oppnevnt.

Hvorfor valgte du å melde interesse?

Som lærerutdanner og tilsatt i universitets- og høgskolesektoren, så søkte jeg litt for min egen del med tanke om at deltakelse vil gi meg en ny kanal for tilbakemeldinger og frisk kontakt med praksisfeltet. Jeg håper å få oppdaterte problemstillinger fra dem som arbeider med kroppsøving i skolen. Som forsker og lærerutdanner er jeg interessert i hvor skoen trykker.
Jeg tenkte også at jeg kan bidra med oppdatert kunnskap fra forskningsfeltet, og være med å styrke diskusjoner og argumentasjon i Utdanningsforbundet og fagnettverket. Jeg er i en privilegert stilling som får jobbe med forskning.

Hva er dine forventninger til fagnettverket?

Jeg forventer at vi som er i fagnettverket er engasjerte og opptatte av både fag- og profesjonsutvikling, og synet Utdanningsforbundet har på kroppsøving som fag. Jeg håder vi gjennom fagnettverket og tilhørende diskusjoner kan bidra til Utdanningsforbundets medlemmer sin forståelse av kroppsøvingens legitimitet og rolle i opplæringen i dag og i fremtidens skole. Jeg håper på engasjement og motivasjon blant medlemmene i fagnettverket!

Hva tenker du at du kan bidra med i fagnettverket?

Jeg tenker at jeg kan bidra med å belyse problemstillinger med oppdaterte kunnskaper fra forskningsfeltet. Tenker også at jeg kan bidra med litt mer overordnede politiske perspektiv og synspunkt på hva diskusjonene internasjonalt om kroppsøving går på. Kan bidra med å formidle og delta i debatter utad på fagnettverkets vegne og styrke Utdanningsforbundets argumentasjon rundt kroppsøving. Jeg har forsket på fag- og profesjonsutvikling, og har skrevet doktorgrad på vurdering for læring i videregående skole. Vurdering er et av mine hovedfelt, og det er en relativt varm potet i kroppsøvingsfaget.

Anders Bolstad Bergan, norsklærer ved Børresen skole, Drammen i Buskerud

Foto: Privat

Hva tenkte du da du fikk beskjed om at du var oppnevnt?

Jeg tenkte at jeg ble glad for det, at det blir artig å jobbe med det. Å jobbe med faget på en annen type måte og kanskje være med på å påvirke forbundet sitt syn på norskfaget.

Hvorfor valgte du å melde interesse?

Jeg syntes det hørtes spennende ut. Det blir gøy å få se ting fra ulike perspektiver. En ting er når man står i klasserommet og underviser, noe annet er når man kan løfte blikket og se det fra litt andre perspektiver.

Hva er dine forventninger til fagnettverket?

Det er et åpent mandat, så det blir spennende og være med på å forme det litt. Jeg håper å få lov til å være med å påvirke politikken til Utdanningsforbundet når det gjelder norskfaget og at vi kan ta initiativ til forskjellige tiltak og være med og påvirke litt. Håper vi får gode diskusjoner og at det blir utviklende for oss selv også. At vi kan ta det med tilbake til klasserommet og lære litt av hverandre.

Hva tenker du at du kan bidra med i fagnettverket?

Jeg håper jeg kan bidra med litt erfaringer, har både vært lærer og avdelingsleder, og jobbet på ulike skoler, og har sett ting fra litt ulike perspektiver. Jeg vil jobbe for å gjøre faget relevant og praktisk, få ungdommen og ungene med i faget. At lærere holder oss oppdatert, for eksempel gjennom lesing av relevante bøker, finne noe som fenger dem og som gjør at de blir aktive i faget. Vi må gjøre faget mer spennende og praktisk og variert.

Astrid Marie Urheim, naturfagslærer ved Opedal skule, Ullensvang i Vestland

Foto: Privat

Hva tenkte du da du fikk beskjed om at du var oppnevnt?

Jeg var rett og slett veldig glad, dette er en spennende mulighet. Jeg hadde håpet at jeg kom med. Naturfag er det mest interessante faget. Dette er en fin mulighet både faglig og profesjonelt. Jeg tenker jeg har mye å bidra med, og håper jeg får noe å ta med tilbake.

Hvorfor valgte du å melde interesse?

Det var den tillitsvalgte på jobben vår som informerte om at dette var en mulighet. Jeg synes det er spennende å utfordre meg litt faglig. Det så både spennende og litt skummelt ut - derfor var det en god grunn til å søke. Jeg liker å undervise i naturfag, men har savnet noen å drøfte faglige spørsmål med. Jeg tror man blir en bedre lærer når man har ekstra fokus på faget.

Hva er dine forventninger til fagnettverket?

Jeg håper jo for det første at det blir mange spennende faglige diskusjoner. Jeg håper vi få utrettet litt med tanke på innspill til nye læreplaner og fagets rolle generelt sett. Videre håper jeg at jeg kan bidra med min erfaring. Jeg har vært lærerspesialist i naturfag før, det bidro til mye spennende utviklingsarbeid i faget. Håper vi får til noe liknende her.

Hva tenker du at du kan bidra med i fagnettverket?

Jeg har 60 studiepoeng i naturfag og en del erfaring fra forskjellige skoler fra ulike plasser i landet, både større og mindre skoler. Jeg har erfaring med forskjellige elevgrupper og ressurser ved ulike skoler. Jeg har også jobbet ved Forskerfabrikken ved siden av studiet, og på Sommerskolen i Oslo sine naturfagskurs. Jeg håper jeg kan bidra med faglig tyngde fra utdanningen og fra arbeid med ulike elevgrupper.

Dette blir en fin mulighet, jeg gleder meg veldig og tror det blir bra!