NETTKURS: Ny læreplan engelsk VG1 YF/ST

sep

22

2020

1230

Kræsjkurs i bruk av dataspill i engelskfaget. Kurset er gratis.

22.09.2020 12:30:00 22.09.2020 12:30:00 Europe/Oslo NETTKURS: Ny læreplan engelsk VG1 YF/ST Kræsjkurs i bruk av dataspill i engelskfaget. Kurset er gratis.

Målgruppe: Engelsklærere VG1 YF / ST og andre interesserte

Dette kurset om bruk av dataspill i engelskundervisningen var fulltegnet i mars da det som alt annet måtte avlyses. Nå har du sjansen til å melde deg på en gratis, digital versjon av kurset.

Ny læreplan for engelskfaget innføres høsten 2020, og følgende inngår i kompetansemålene for VG1 engelsk: «diskutere og reflektere over form, innhold og virkemidler i engelskspråklige kulturelle uttrykksformer fra ulike medier, inkludert musikk, film og spill». Dermed blir dataspill og spillpedagogikk et høyaktuelt tema du som engelsklærer bør sette deg inn i. Siden dataspill er nytt i læreplanen og ukjent som pedagogisk verktøy for de fleste lærere, har vi lagt opp til et lavterskelkurs hvor det ikke kreves forkunnskaper om spill for å kunne delta.

Kurset settes opp som et nettkurs som går over to dager. 
Dag 1: Onsdag 16. september, kl 12.30 – 15.00

Dag 2: Tirsdag 22. september, kl 12.30 – 15.00
https://zoom.us/j/95478648100?pwd=NXpWeHJpY1J5cUtwTTJUaXBCejBFUT09

 

Det forventes at deltakerne har testet 1-3 av spillene som presenteres på den første kursdagen før andre kursdag.

Alle spillene er gratis tilgjengelig og kan spilles i nettleseren

Fra programmet:

  • Forankring i fagfornyelsen: Hva sier generell del og ny læreplan for engelsk VG1 YF/ST?
  • Hva bør alle lærere vite om spill, og hvordan kommer man i gang?
  • Spill som litteratur, rollespill og ekskursjoner
  • Fellesspilling av en spillnovelle
  • Veiledet frispilling av enkle og gratis nettleserspill som kan tas i bruk i undervisning umiddelbart
  • Eksempler på undervisningsopplegg

 

Kursholdere

Aleksander Husøy er en pioner i bruken av spill i skolen og jobber som lærer og spillpedagog ved Nordahl Grieg videregående skole. De siste ti årene har han utviklet og gjennomført en rekke undervisningsopplegg hvor spill blir tatt i bruk i både egne og andres klasserom. Aleksander har også produsert undervisningsmateriell og nettkurs om spill i skolen for bl.a UNESCO, Senter for IKT i Utdanningen (Nå UDIR Betalab) og Lesesenteret ved UiS. I 2015 mottok han Gullepleprisen for innovativ bruk av teknologi i skolen. Sammen med andre lærere og forskere driver han nettressursen Spillpedagogene.no og podcasten "Spillpedagogene - Spill og digital kultur". Han er også medforfatter av boken "Spillpedagogikk" som utgis av Fagbokforlaget i mars 2020.

Aleksander Husøy

Lærere og spillpedagog

Ingrid Elise Hamm er lektor ved Nordahl Grieg videregående skole hvor hun underviser i engelsk og religion. Ingrid hadde heller begrenset erfaring med spill før hun ble introdusert for bruk av spill i undervisningen for to år siden. Siden den gang har hun gjennomført og utviklet en rekke undervisningsopplegg med spill og leverte i fjor masteroppgave om bruk av spillnoveller i engelskundervisningen.

Ingrid Elise Hamm

lektor

Ny læreplan engelsk VG1 YF/ST - del 2

22. september 2020
kl. 12.30 - 15.00

Praktisk ansvarlig

Brit Adam
E-post: briada@udf.no
Telefon: 95966175

Faglig ansvarlig

Ann Britt K. Berlin