Programmering for lærere i grunnskolen, Trondheim

Om arrangementet

Hvor og når?
onsdag 14. feb. kl. 10:00 - 16:00

Quality Hotel Prinsen

Kongens gate 30, 7012 TRONDHEIM

Vis i Google Maps
Pris

750,- (Medlem)

1 800,- (Ikke-medlem)

0,- (Studentmedlem- gratis)

Praktisk ansvarlig

Brit Adam
E-post: [email protected]
Telefon: 95966175

Faglig ansvarlig

Hege Cecilie Nicolaysen
E-post: [email protected]
Telefon: 48024062

Har du et ønske om å utvikle dine kunnskaper og ferdigheter innen programmering? Er du nysgjerrig på digital teknologi og programmering, men sliter med å komme i gang med undervisningen. Eller kanskje trenger du flere ideer og inspirasjon til undervisningsopplegg? Da er dette kurset midt i blinken for deg. Kurset avholdes i Trondheim.

Målgruppe: lærere i grunnskolen og pedagogstudenter

Med større innsikt i datamaskiner og koding åpner det seg et mulighetsrom for kreativitet, engasjement og skaperglede. Dette kurset tar utgangspunkt i fagene kunst og håndverk, matematikk og naturfag. Fokuset vil være på to tverrfaglige opplegg som begge tar utgangspunkt i generering av visuelle mønstre og simulering av smittespredning. Underviser du ikke i noen av disse fagene, kan du allikevel lære grunnleggende programmering som passer for dine fag.

Kursdeltakerne vil få en innføring i grunnleggende konsepter innenfor programmering som variabler, løkker, vilkår, funksjoner, visualiseringer og mer. Vi kommer til å bruke både det blokkbaserte programmeringsspråket Scratch og det skriptbaserte språket Python i kurset. Om alle disse fremmedordene virker skremmende: frykt ikke, alt vil bli forklart grundig gjennom kurset.

Det er ikke forventet at du har store forkunnskaper om koding og programmering, men det er en fordel å ha gjort seg opp noen tanker om hvordan dette kan passe inn i en skolefaglig sammenheng. Enten du kan en god del, litt eller ingenting er du velkommen.

Kursholder er Sindre Mathias Strømnes Nordvoll, tidligere lektor i matematikk ved Vollebekk skole i Oslo, nåværende doktorgradstipendiat i programmeringsdidaktikk ved Universitetet i Oslo. Han er brennende nysgjerrig på vitenskap og matematikk, men har også bakgrunn fra og undervisningskompetanse i kunst og håndverk.

Vi tar forbehold om endringer i programmet og nok påmeldte. Deltakeren vil bli fakturert ved avbud etter avmeldingsfristen.