KS har forståelse for streiken

- Har du forståelse for at det er streik? spurte programlederen. - Det har jeg, svarte regiondirektør i KS, Annikken Kjær Haraldsen, i NRK Midtnytt

Kanskje går hun mot strømmen i egen organisasjon, eller kanskje satte regiondirektøren for Trøndelag bare ord på det Kommunenes Sentralforbund egentlig tenker, men ikke sier høyt - de forstår nemlig hvorfor lærerne streiker.

I hvert fall svarte Annikken Kjær Haraldsen bekreftende på spørsmålet fra programleder Elisabeth Strand Mølster på NRK Midtnytt mandag kveld: 

- Har du forståelse for at det er streik?

- Det har jeg forståelse for, og det er som sagt et lovlig virkemiddel i forhandlingsinstituttet, men det blir en utfordring at det går ut over en tredjepart, elevene, svarte Haraldsen.

Programlederen fulgte opp med å spørre hvor lenge Haraldsen trodde streiken ville vare. Da svarte hun at det er vanskelig å spå, og at hun ikke ville begi seg ut på det. 

Fylkesleder i Utdanningsforbundet Geir Røsvoll sier at det er gledelig å få høre fra noen i KS at de forstår at lærerne streiker: 

- Med det som utgangspunkt er det bare å håpe at de tar det naturlige steget fra den innrømmelsen og kommer til forhandlingsbordet med et bedre tilbud, sier Røsvoll.

Regiondirektøren gjentok også KS' argument om at de har blitt enige med 37 fagorganisasjoner, at det er bare de 3 lærerorganisasjonene som har sagt nei. - Vi har støtte fra de fleste kommunalt ansatte, sier Haraldsen til NRK. 

Til det sier Geir Røsvoll følgende: 

- Lærerne utgjør en fjerdedel av alle ansatte i kommunen. I fylkeskommunen utgjør vi 65 prosent. Vi er mange, sier Røsvoll.