- Vi streiker for rettferdighet!

Morgenrushet forbi Elgeseter bru fikk streikebudskap med på ferden i dag. Streikende fra private barnehager i Trondheim sørget for at barnehagestreiken var godt synlig.

I morgentimene torsdag var streikende fra private barnehager i Trondheim på plass på Elgeseter bru for å møte morgentrøtte trafikanter med streikebudskapet godt synlig på banner og plakater. Rundt 180 streikende fra Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta stilte med stort pågangsmot og streikevilje, og forteller at de ble møtt med smil og støtte:

- Busser og biler tutet, folk vinket og syklister ropte at de støttet oss. Det var en samlende og fin markering. Alle forbundene stod sammen om å markere en viktig sak, forteller Torjus Henriksen, tillitsvalgt ved Læringsverkstedet, avdeling Humlehaugen.

Henriksen deltok i aksjonen sammen med ni kolleger fra sin arbeidsplass. Han mener streiken for en anstendig pensjon er viktig for å holde på kvaliteten i barnehagene:

- Frafallet i utdanninga blir jo stadig større. Det er viktig å få gode ansatte i barnehagen også i fremtida – da må det være like vilkår, sier Henriksen.

Christina Dahlen er varatillitsvalgt i Midtbyen barnehage. Hun forteller at hun er glad for å markere streiken på denne måten:

- Jeg kjente en stolthet, ved å stå sammen og være samlet om en viktig sak. Det å vise seg fram på den måten var veldig positivt.

Bildet: Streikende fra Midtbyen barnehage, fra venstre Tanja Jørgensen, Christina Dahlen og Daniel Nikolaisen.

Også hun opplevde trafikantene som støttende. Dahlen var på plass sammen med fire kolleger fra Midtbyen barnehage. Hun mener streiken er viktig:

- Jeg kjenner meg sikker i saken, streiken er noe vi kan stå for. Kjenner at det er viktig – en god sak. Man blir satt ut når man ser på tallene, at det er så store forskjeller mellom offentlig og privat pensjon. Det skal være rettferdig, det ikke for mye å be om, mener Christina Dahlen.

De legger ikke skjul på at de aller helst skulle vært på jobb – men forteller at streikeviljen er stor:

- Vi streiker for rettferdighet, og vi er villige til å streike så lenge det trengs, fastslår Torjus Henriksen.