Unio Podkast: Lønnsoppgjøret er over – hva nå, Unio?

Lønnsoppgjøret endte i tre streiker og tre lønnsnemnder. Vi oppsummerer og ser fram mot 2022.

– Den frustrasjonen som kom til uttrykk i streikene, kommer ikke til å bli noe mindre til neste år. Hvis ikke 2022 blir et oppgjør hvor vi får uttelling, så kommer vi i en svært krevende situasjon. Statsministerens snakk om tillit kan lett bli latterliggjort, sier Unios forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby i Unio Podkast.

Fjorten minutter er det du trenger for å høre hans refleksjoner etter lønnsoppgjøret og hvordan han vurderer situasjonen foran neste års hovedoppgjør.

Lønnsoppgjøret 2021 begynte da statistikken viste at alle andre enn offentlige ansatte hadde forholdt seg til den nøysomme ramma som frontfaget satte. Unio reagerte kraftig på dette og krevde at våre medlemmer skulle ha igjen det tapte. Arbeidsgiverne var av en annen oppfatning, og ville ikke gi mer enn frontfaget. Det endte i tre streiker som alle ble stoppet.

Hør hele podkasten her:

Unio podkast - etter lønnsoppgjøret

Du kan også høre den på ITunes, Spotify eller der du har podkastene dine på mobilen.

– Streikene var blant annet begrunnet i at vi mente frontfagsramma var underestimert. Det ble blankt avvist av samtlige arbeidsgivere. Hvis det viser seg å slå til igjen - at vi har rett og industrien og alle andre igjen havner over ramma - må arbeidsgiverne snu seg rundt og bidra til at de økonomiske forutsetningene for oppgjøret gjør at våre krav kan innfris, sier Klemet Rønning-Aaby.

Alle Unios podkaster finner du her

Se alt om lønnsoppgjøret her