Massiv støtte til streiken på Facebook

Over 30.000 har brukt profilrammene til streiken og over 13.000 er med i gruppa "Vi som støtter Unio-streiken". Du kan også vise din støtte!

Unio, og dermed Utdanningsforbundet som medlem i Unio, er i streik i tariffområdene KS og Oslo kommune. Unio krever en klar reallønnsvekst for sine medlemmer, og peker særlig på utfordringene med å rekruttere og beholde kvalifiserte ansatte i kommunene.

Facebook-gruppe

Koronasituasjonen gjør at årets streik blir annerledes, og mer aktivitet må gjennomføres i digitale kanaler. Det er viktig for oss at budskap spres og at streiken støttes på Facebook. Over 13.000 er nå medlem av Facebook-gruppa «Vi som støtter Unio-streiken».

Her kan du bli medlem i Facebook-gruppa "Vi som støtter Unio-streiken"

Facebook-rammer

Det går også an å vise sin støtte til streiken gjennom å legge en ramme på sitt profilbilde på Facebook. Det er nå gjort over 30.000 ganger foreløpig.

Det finnes to utgaver av rammen. Budskapet er det samme: Dette er en streik for kunnskap og trygghet. Rammene er tilgjengelig både på nynorsk og bokmål.

Nynorsk

«Eg støttar streiken for kunnskap og tryggleik»

«I streik for kunnskap og tryggleik»

Bokmål

«Jeg støtter streiken for kunnskap og trygghet»

«I streik for kunnskap og trygghet»

Slik kan du også finne rammene

  • Gå til din profil på Facebook.
  • Klikk på profilbildet ditt.
  • Velg «Legg til ramme» (på PC: Velg «Oppdater profilbilde» og deretter «Legg til ramme»).
  • Om du ikke ser rammene med en gang, skriv «unio streik» i søkefeltet og velg rammen du vil bruke.
  • Klikk «Lagre» (på PC: klikk «Bruk som profilbilde»).
  • Tips: Om du allerede har en ramme på profilbildet ditt fra tidligere kan det være lurt å ta utgangspunkt i et bilde av deg uten den eksisterende rammen, så det ikke blir flere rammer oppå hverandre. På mobil gjør du det gjennom å klikke på kameraikonet ved siden av rammen og velge bildet du vil bruke.

(endring 17.44 2. juni: Oppdatert tallet på bruk av streikerammer til 30.000)