Ny rekord for Lærerrommet: En halv million nedlastninger!

Podkasten Lærerrommet får stadig flere lyttere. Hør på den du også.

Lyttertallene har bare økt siden første episode av Lærerrommet ble publisert i juni 2018. Nå har den samtalebaserte podkasten 86 episoder med tematikk hentet fra hele utdanningsfeltet.

Høsten 2021 passerte Lærerrommet 500.000 nedlastninger. Har du gått glipp av en episode? Hør gjerne på den nå.

Her kan du lese mer om Lærerrommet og finne alle episoder som er publisert. 


Episode 86 er vår siste publiserte episode i 2021: Kan gaming og spill brukes for å bygge relasjoner i skolen? Hør på den i denne lenken. En helt ny episode publiseres rett over nyttår, så følg med.

Og har du fått med deg disse populære episodene?

Mobbing i barnehagen er temaet i episode 25, klikk på lenka så finner du den.

Hvordan kan lærere og skole tilrettelegge for elever som strever innenfor spekteret av oppmerksomhetsforstyrrelser og selvregulering? Dette snakker vi om i episode 51, som mange har hørt på og fortsatt finner fram til: ADHD og andre oppmerksomhetsvansker, hvordan hjelpe? Klikk deg inn her hvis du ikke har fått den med deg. 

Og hvorfor er lek så viktig? Her i denne artikkelen har vi samlet flere av Lærerrommets episoder om lek. 

Ulike tema

Temaene i Lærerrommets episoder er varierte og praksisnære: I Lærerrommet utforsker vi små og store tema hentet fra hele utdanningsfeltet. 

Hvorfor er lærerutdanningen viktig? spør vi i episode 83 der blant annet lærer Simen Spurkland er gjest. Han synes noe av det viktigste han har lært er å dyrke en relasjon til hver enkelt elev.

– Elevene må trives, de må ses, det er det min jobb å sørge for. Når jeg kommer inn i klasserommet så må jeg se alle elevene, før jeg begynner å snakke fag, sier han og viser til overordnet del i læreplanen.

I episode 85 er kunnskapsminister Tonje Brenna gjesten i Lærerrommet og her snakker hun om sine mål og planer for barnehage og skole.

Podkasten for alle

Lærerrommet går i dybden på ulike temaer innen utdanningsfeltet, og gir ny innsikt også fordi vi trekker inn ulike vinkler i samtalen. Gjestene er forskere, lærere, barnehagelærere, elever, ledere, politikere – eller andre. 

Lærerrommet er for deg som jobber med, eller engasjerer deg, i barnehage, skole eller høyere utdanning.

Podkasten Lærerrommet publiseres på iTunes, Acast, SoundCloud, Spotify og på udf.no. Abonner på Lærerrommet – det er helt gratis.

Du kan også høre alle publiserte episoder av Lærerrommet her.