Fordømmer drapet på lærer

– Halshuggingen i Paris er rystende. Lærere over hele verden står samlet i å fordømme denne handlingen, sier Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.

I går ble den 47 år gamle læreren Samuel Paty halshugget utenfor Paris.

Drapet settes i sammenheng med at læreren hadde vist Muhammed-karikaturer i en time i forbindelse med undervisning om ytringsfrihet.

Den mistenkte for drapet ble skutt og drept av politiet mens han forsøkte å rømme fra åstedet bevæpnet med en kniv. Den 18 år gamle mistenkte har tilsynelatende ikke en direkte tilknytning til skolen der læreren underviste, ifølge VG. Avisen skriver også at en rekke andre mistenkte er arrestert.

Utdanningsforbundets leder er opprørt over mordet på læreren og maner til omtanke for dem som nå har mistet en som sto dem nært.

Mine tanker går til de pårørende, til kollegaene og elevene hans

Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet

Paty underviste på en skole i en drabantby nord-vest for Paris. Ifølge avisen The Guardian viste han tidligere i måneden elevene sine karikaturer fra bladet Charlie Hebdo i en samfunnsfagtime. Dette skal ha skapt kraftige reaksjoner blant flere foreldre. Før læreren viste karikaturtegningene hadde han gitt muslimske elever lov til å forlate klasserommet dersom de ønsket det.

– Dette er et angrep på menneskerettighetene, på utdanning og på oss som har som oppgave å formidle kunnskap, avslutter Steffen Handal.

 

Sitert

Avbildet: Steffen Handal
Steffen Handal

leder av Utdanningsforbundet