Lærerrommet: Narkotika på skolen

EPISODE 18 AV LÆRERROMMET: – Vi blir tilkalt til både ungdomsskoler og videregående der det er en del meldinger knyttet til kjøp, salg og bruk av narkotika, sier politiførstebetjent Johan Benitez som er gjest i Lærerrommet sammen med rektor Tormod Korpås, som også sitter i Utdanningforbundets sentralstyre.

Cannabis i skolegården? Hva kan forhindre at skoler og områder rundt blir et fristed for bruk, kjøp og salg av narkotika?

Publisert 01.02.2019 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

I podkasten Lærerrommets episode 18 er narkotika på skolen tema. Gjestene er politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstua politistasjon i Oslo og rektor Tormod Korpås, som også sitter i Utdanningforbundets sentralstyre.

Lytt til episode 18 her:

Episode 18: Narkotika på skolen

Du kan også abonnere og lytte til Lærerrommet via:

Blir tilkalt

Det oppbevares og omsettes narkotika på skolene, landet rundt. Og cannabisbruken blant unge er noe økende de siste åra, ifølge Ung Data.

– Vi blir tilkalt til både ungdomsskoler og videregående der det er en del meldinger knyttet til kjøp, salg og bruk av narkotika. Vi har ganske mange tilfeller der lærere og rektorer ringer når rusa ungdom kommer på skolen, sier politiførstebetjent Benitez, som jobber forebyggende blant ungdom i flere bydeler i Oslo.

Episodens andre gjest, Tormod Korpås, rektor ved en videregående skole i Sarpsborg, sier i Lærerrommet at man i videregående skole ofte ser det for sent når en ungdom har vansker.

– Da ser vi utvikling hos enkeltelever, som fravær, uopplagthet, dårligere skoleresultater og at de etter hvert endrer seg. Og da er vi for sent ute, sier Korpås.
Han sier også at det ofte ikke er uproblematisk for skoler å kontakte politiet ved mistanke om bruk og omsetning på skolens område. Det kan dreie seg om engstelse for hva som blir følgene.

For alle

Lærerrommet går i dybden på ulike temaer innen utdanningsfeltet, og gir ny innsikt. Podkasten er for alle som er engasjerte i eller jobber i barnehage, skole eller innen høyere utdanning. Gjestene er forskere, lærere, barnehagelærere, elever, ledere, politikere – eller andre.

Abonner på Lærerrommet i din podkastkanal – det er helt gratis.

Her finner du flere episoder av Lærerrommet