Forhandler med PBL i august

Partene er enige om at man trenger mer tid før lønnsoppgjøret kan starte i PBL. Fra venstre: Anne Green Nilsen, Fagforbundet, Anne Lindboe, PBL, Trond Ellefsen, Delta og Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet. (Foto: Utdanningsforbundet).

Forhandlingene med PBL er utsatt til 26. august. Partene trenger mer tid til å forberede en varig avtale om pensjon.

Publisert 22.05.2019

Det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta som sammen forhandler med PBL.

I desember 2018 ble man enige om en intensjonsavtale som beskrev hvordan man skulle komme fram til en endelig avtale om pensjon. Denne pensjonsavtalen skulle så tas med inn i mellomoppgjøret 2019.

Nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad, sa den gangen at:

— Selv om pensjon har vært en sentral del av forhandlingene med PBL i årevis, har vi ikke klart å få på plass en langsiktig og god pensjonsløsning for våre medlemmer. Med intensjonsavtalen som nå foreligger, har vi gode forutsetninger for å klare det i neste års lønnsoppgjør.

Les hele intensjonsavtalen her

Snakker fortsatt godt sammen

Nå viser det seg at partene trenger mer tid og utsetter derfor forhandlingene til slutten av august. Det ligger imidlertid ingen dramatikk bak avgjørelsen.

— Vi er nødt til å bruke den tiden det tar når vi skal inngå en varig pensjonsavtale for våre medlemmer i PBL-barnehagene. Men vi snakker fortsatt godt sammen og alle ønsker at vi skal løse spørsmålene rundt pensjon i dette oppgjøret, sier Skyvulstad.

Sitert

Terje Skyvulstad