Enige med Norlandia i årets lønnsoppgjør

Unio og Spekter har kommet til enighet i lønnsoppgjøret for Norlandia-barnehagene. Dermed blir det ingen mekling eller streik neste uke.

- Det blir ingen mekling. Vi har kommet til enighet. Vi har fått en økonomisk ramme på 3,2 prosent, som er på nivå med frontfaget. Årsaken til bruddet tidligere i år var et tilbud som lå langt lavere enn dette, sier nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet.

Det gis et generelt tillegg på 3,02 %, minimum kr. 10.000, fra 1. april 2019. Tillegg inkluderer tillegg gitt i A-dels forhandlingene. Deltidsansatte gis forholdsmessig tillegg.

Se protokoll fra forhandlingene her

Se ny minstelønn her

Lønnskalkulator 2019

Om årets forhandlinger

Utdanningsforbundet har i lang tid forsøkt å komme til enighet med Norlandia-barnehagene i årets lønnsoppgjør. Da man ikke klarte det, måtte man be om bistand fra forbundenes hovedorganisasjoner Unio og Spekter

Unio, som forhandler for Utdanningsforbundet, og Spekter, som forhandler for Norlandia, klarte heller ikke å komme til enighet. Dermed ble det brudd, og partene skulle derfor møte til mekling hos riksmekleren mandag 2. september. Dette blir det ikke noe av siden partene kom til enighet i dag.

Sitert

Avbildet: Terje  Skyvulstad