Vi støtter sykepleierne som er i streik

Dame på scene taler i mikrofon. På hver side står det sykepleiere i korpsuniform.
Leder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, talte på Eidsvolls plass i dag i forbindelse med en støttemarkering for sykepleierne som er tatt ut i streik. Foto: Nora Sørensen

– Utdanningsforbundet støtter fullt ut sykepleierne som er tatt ut i streik i NHO-området, sier Steffen Handal.

Publisert 07.11.2018

55 sykepleiere er i streik etter at det ble brudd i meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service og Handel 25. oktober. I dag ble det arrangert støttemarkering på Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo.

Les mer om streiken her

Full støtte til sykepleierkrav

Sykepleiernes krav er en lengre lønnsstige med 10- og 16- års trinn minimum som i KS og med 500.000 etter 10 år fra 2019. Dette ville gi erfarne sykepleiere som har blitt hengende etter lønnsmessig et løft. NSF fremmet også krav om en bedre sykelønnsordning.
Utdanningsforbundet vil uttrykke sin fulle støtte til Norsk Sykepleierforbund og de sykepleierne som er tatt ut i streik.

– Det er viktig at NHO Service og Handel ikke blir et sted for arbeidsgivere som tilbyr dårligere avtaler enn det som er inngått andre steder, på bekostning av de ansatte og bedrifter som tilbyr sykepleiere anstendige vilkår, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.

Tøft å stå i streik

Ifølge NSF er det stor streikevilje blant sykepleierne og uttaket er gjort for å ramme motparten økonomisk.

– Streiken vil dessverre også ramme tredjepart, men uttaket er gjort slik at det ikke er fare for liv og helse. Hver enkelt virksomhet har ansvar for sine pasienter, og vi vil vurdere dispensasjonssøknader fortløpende hvis det skulle bli aktuelt, sier Eli Gunhild By, leder av NSF.

– Vi vet hvor tøft det er å stå i en streik, særlig for de som er tatt ut. Det er viktig at de får all den støtten de kan få, både under streiken og etterpå, sier Handal.

Sitert

Steffen Handal