Podkasten Lærerrommet: Vanlige barn, hvordan er de?

I podkasten Lærerrommet episode åtte spør vi om det finnes vanlige barn og en vanlig barndom.

Finnes et vanlig barn og hva er en vanlig barndom? Vi tar diskusjonen i podkasten Lærerrommet.

Publisert 01.08.2020

Episode åtte dreier seg om barn med motstand eller angst, stille og viltre barn og alle de andre med ulikt temperament og personlighet som går på skolen eller i barnehagen. 

Er det nok plass til alle sammen? Eller blir det lett til at man leter etter «feil» om alt ikke går helt av seg selv?

Abonner og lytt til «Lærerrommet» via Apple Podcasts, eller lytt til åttende episode direkte her:

Episode 8: Vanlige barn, finnes de?

 

Du kan også abonnere og lytte på Lærerrommet via :

  • SoundCloud

Lytt til Lærerrommet på Soundcloud

 

Lærerrommet finnes også på Spotify:

Følg Lærerrommet på Spotify:


– En utfordring

– Det vanlige er å være helt ulik alle andre, sier dosent Kirsten Flaten ved Høgskolen i Vestlandet, en av gjestene i Lærerrommets åttende episode.

– Vi skal ikke avviksforklare alt som ikke er helt innenfor «A 4», advarer Flaten videre.

Episodens andre gjest, Stein Erik Ulvund, professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, sier det slik:
– Har alle barn i et klasserom eller i en barnehage det like bra? Svaret er nei. Dette fordi undervisningen ikke klarer å tilpasse seg alle typer temperament på en gang. Så her har vi en utfordring, sier Ulvund i episode åtte.


Hverdagstema for alle

I Lærerrommet diskuterer vi små og store temaer innenfor utdanningsfeltet, podkasten går i dybden på aktuelle hverdagstema. Lærerrommet er for alle som er engasjerte i eller jobber i barnehage, skole eller innen høyere utdanning.

Gjestene gir deg ny innsikt og kunnskap. De er forskere, lærere, barnehagelærere, elever, ledere, politikere - eller andre.

Hvordan skal lærere bruke ny forskning i møte med en helt vanlig klasse? spør vi i episode sju. Mobbing og skjult mobbing de voksne ikke ser, er tema episode seks. Episode fem handler om lek som nå engasjerer stadig flere. I episode fire, som er todelt, diskuteres prestasjon generasjon, skolepress og stress.

Testkulturen i skolen, med nasjonale prøver og kartlegginger, er tema i episode tre av Lærerrommet. Seksårsreformen, som gjorde at 5- og 6-åringene fikk skolesekk på ryggen, er tema i andre episode. Og er lekser en gammeldags tvangstrøye? spør vi i episode én.

Vi spiller inn nye episoder fortløpende. Så abonner på Lærerrommet – det er helt gratis.
Du finner alle episodene på Apple podcasts, Acast, SoundCloud eller Spotify. Eller klikk her for å finne alle episodene på udf.no