Spekter-forhandlingene i gang

Forhandlingslederne som i dag møtte Spekter. Fra venstre Eivind Gran, LO Stat, Birgitte Hellerud, SAN, Rune Frøyland, Akademikerne, Eli Gunhild By, Unio, Bjørn Skrattegård, Spekter og Lizzie Ruud Thorkildsen, YS. Foto: NSF

Unio har overleverte sine krav i A-forhandlingene med Spekter. Dermed er lønnsoppgjøret for Unio sine 47.200 medlemmer i Spekter i gang.

Publisert 10.04.2018 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

- Unio har forventinger til dette oppgjøret og vi mener det er rom for å komme oss i møte, sa forhandlingsleder Eli Gunhild By i Unio da kravet ble overlevert.

Kravene i A-forhandlingene er for Unios del ikke økonomiske, men handler primært om å legge til rette for lokale forhandlinger og avtale frister for B-delsforhandlinger i de ulike virksomhetene som ikke er helseforetak. Eventuelle lokale forhandlinger i helseforetakene avtales senere.

Dette er medlemstallene i de ulike forbundene i Spekter sine virksomheter.

Norsk Sykepleierforbund (38.709)

Radiografforbundet (2.520)

Fysioterapeutforbundet (1.607)

Forskerforbundet (1.401)