Markering for lærernes ytringsfrihet

STØTT LÆRERES RETT TIL Å YTRE SEG: Mange lærere vegrer seg for å ytre seg eller varsle av frykt for represalier fra arbeidsgiver. I dag, tirsdag, er det en fellesmarkering for læreres ytringsfrihet. Den holdes i Oslo fra 18.30. Foto: Johanna Hanno/TT/NTB Scanpix

Lærere må få ytre seg fritt! I dag, tirsdag, samles lærere og lektorer på Eidsvolls plass i Oslo, til en felles markering.

Publisert 22.05.2018 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

Det er lærernes ytringsfrihet det dreier seg om under markeringen som starter klokka 18.30 ved Stortinget på Eidsvolls plass tirsdag 22. mai.

Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund står sammen bak denne markeringen.

Ingen selvfølge

Det blir appeller ved leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet, leder Anne Finborud i Skolenes landsforbund og leder Rita Helgesen i Norsk Lektorlag. Dessuten holder Reidun Nybø, assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening, en appell.

Selv om det bør være en selvfølge at lærerne kan ytre seg fritt, er det dessverre ikke slik. I en opplyst debatt om utdanning må lærerstemmene høres.

Står sammen

Organisasjonene for lærere og lektorer står sammen i arbeidet for en sunn ytringskultur. Det blir under markeringen også musikk ved Unni Wilhelmsen og opptreden ved elever fra Steinerskolen i Oslo.

Bli med og støtt opp under denne viktige saken og markeringen.