Lønnsoppgjøret i FUS ferdig

Tarifforhandlingen i FUS-barnehagene er i mål. F.v: Sveinung Berger, Delta, Herdis Schärer, Fagforbundet, eier av FUS-barnehagene, Eli Sævereid og Gun Hafsaas, Utdanningsforbundet. Foto: Marianne Billing

Partene i tariffoppgjøret for FUS-barnehagene har kommet til enighet om en ny tariffavtale.

Publisert 13.09.2018

- Avtalen gir medlemmene en lønnsøkning som er på linje med sammenlignbare oppgjør tidligere i år, sier forhandlingsleder i Utdanningsforbundet for FUS, Gun Hafsaas.

Lønnsøkningen ligger fra 11.600 kroner til 14.200 kroner for Utdanningsforbundets medlemmer, og gjelder fra 1.5.2018.

Den økonomiske rammen for oppgjøret er på om lag 2,8 prosent.

For barnehager med kvelds- og/eller nattåpent, og der arbeidstakerne arbeider etter turnusplan, får man et tillegg per time på minst kr. 56,- for ordinært arbeid mellom kl. 17.00 og kl. 06.00. Dette gjelder fra 1. januar 2019.

Se protokoll fra forhandlingene her