Inspirerende videoer om fagfornyelsen

Udir har laget flere videoer i forbindelse med fagfornyelsen (illustrasjonsfoto)

Utdanningsdirektoratet har utarbeidet en rekke ressurser i forbindelse med fagfornyelsen. Her har du fire korte videoer som kan gi deg kunnskap og inspirasjon i jobben med fagfornyelsen.

Publisert 02.11.2018 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

I forbindelse med at de første skissene til nye læreplaner nylig ble fremlagt, har Utdanningsdirektoratet (Udir) lagt ut mye nyttig hjelpemateriell på sine nettsider. De fire videoene de har laget kan være spesielt interessante.

OVERORDNET DEL:

Hvorfor er det så viktig at alle kjenner godt til overordnet del? Filmen er for alle som jobber med skole og opplæring, og varer i 5 minutter.

KOMPETANSEBEGREPET:

Kompetanse er et sentralt begrep i læreplanverket. Denne filmen går nærmere inn i de ulike elementene i begrepet. Filmen er for alle som jobber med skole og opplæring, og varer i litt over 4 minutter. 

DYBDELÆRING:

I arbeidet med nye læreplaner har dybdelæring fått en helt sentral plass. I denne filmen ser vi nærmere på de ulike elementene i begrepet. Filmen er for alle som jobber med skole og opplæring, og varer i 4 minutter.

SAMMENHENG KOMPETANSEBEGREPET/DYBDELÆRING:

Definisjonene av kompetanse og dybdelæring har flere elementer som overlapper med hverandre. I denne filmen ser vi på sammenhengen mellom de to begrepene. Filmen er for alle som jobber med skole og opplæring, og varer i 2 minutter.


Udir har også laget et opplegg for å jobbe med overordnede del, et totimersopplegg hvor hele skolen eller grupper av lærere kan jobbe med ny overordnet del til læreplanverket.

Les mer her.