Enighet i KA: Arbeidstid fortsetter som før

Illustrasjonsbilde
Utdanningsforbundet har reforhandlet avtaler med KA. Illustrasjon: UDF.

KA og Utdanningsforbundet har reforhandlet særavtale for barnehager og skolefritidsordninger og særavtale for barnehager i Oslo.

Publisert 18.12.2018

Alle organisasjonene som er part i avtalene leverte felles krav om prolongering (forlenging), som også ble resultatet. Det betyr at barnehagelærere og pedagogiske ledere beholder ordningen med 4 timer til for- og ettarbeid i KA.

For- og etterarbeid er viktig for å beholde god kvalitet i arbeidet i barnehagene. Utdanningsforbundet er derfor godt fornøyd med at denne ordningen fortsatt skal gjelde for barnehagene i KA.

I desember har det også vært reforhandlinger om særavtalene til ledere, arbeidstøy og arbeidsregulativet. Hovedavtalen i KA ble prolongert til 31.12.2019, mens særavtale om kirkelige stillinger skal forhandles i januar/februar 2019.

Forhandlingene har vært preget av gjensidig respekt og konstruktive samtaler. Fra Utdanningsforbundet møtte Gun Hafsaas og Ellinor Gilberg.

KA hovedavtale

KA barnehage arbeidstid