Podkasten Lærerrommet om testing i skolen

Hva gjør testkulturen med skolen og elevene? Hør på tredje episode av podkasten Lærerrommet.

Abonner og lytt til «Lærerrommet» via Apple Podcasts, eller lytt til tredje episode direkte under:

Episode 3: Nasjonale prøver

 

Du kan også abonnere og lytte på Lærerrommet via:

Testing og kartlegging

I tredje episode av Lærerrommet er temaet nasjonale prøver og kartleggingsprøver. Et aktuelt tema nå som skolehøsten åpner dørene på vid gap. 

Norske elever testes jevnlig med ulike kartleggingsprøver. Hva gjør nasjonale prøver med skolen? Endres den? Og hva med elevene, blir de bedre på skolen av å bli testet og kartlagt? 

Dette er blant spørsmålene du får svar på når du lytter på nyeste episoden av Lærerrommet. Gjester i denne episoden er førsteamanuensis Sølvi Mausethagen  ved storbyuniversitetet OsloMet og leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

Mausethagen og kolleger ved Universitetet i Oslo og Universitetet SørØstNorge har i flere år jobbet med prosjektet PraDa der de har forsket på bruken av elevresultater og elevdata i norske skoler og kommuner.  

Podkasten for alle

Lærerrommet passer for alle som jobber med eller er engasjerte i barnehage, skole eller høyere utdanning.

Vi henter inn ulik ekspertise i podkastene: Forskere og fagfolk, lærere, barnehagelærere og ledere. Vi belyser episodens tema fra ulike vinkler. Og nå er altså episode tre klar for dere lyttere.

Flere episoder

I første episode av Lærerrommet er lekser temaet. En av gjestene er rektor Mette Krogh ved Ringshaug ungdomsskole i Tønsberg. Her har de tatt noen nye grep rindt lekser og tidsbruk.Og du møter lekseforsker Kjersti Lien Holte, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold.

Har du ikke hørt den ennå? Du finner den her, om du gikk glipp av den:

Episode 1: Lekser - bra eller en tvangstrøye?

I den andre episoden av Lærerrommet er temaet «seksårsreformen» og i den møter du professor Peder Haug ved Høgskolen i Volda og lærer Siri Skjæveland Lode på Jæren som også er i Utdanningsforbundets sentralstyre. Lytt på episoden her:

Episode 2: Seksårsreformen

 

Utdanningsforbundet står bak «Lærerrommet», og i podkasten skal vi ta opp mange ulike temaer framover.

Del gjerne «Lærerrommet» med noen du tror vil like å den. 

Vi høres!