Streiken ved Skagerak er over

Streikende lærere ved Skagerak International School
Lærerne ved Skagerak International School får tariffavtale etter å ha vært i streik i to uker. Foto: Stig Brusegard.

De streikende lærerne ved Skagerak International School får tariffavtale. Dermed er den to uker lange streiken over.

Publisert 06.04.2017 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

Løsningen som nå foreligger er en tariffavtale for Skagerak International School, gjennom en avtale med NHO/Abelia. Den sikrer lærerne lønns- og arbeidsvilkår som i offentlige skoler, og rett til å fortsette med Statens Pensjonskasse ut 2022.

Utdanningsforbundet har inngått en landsdekkende tariffavtale med NHO/Abelia, som etter hvert også kan være aktuell for andre privatskoler som er organisert i Abelia.

- Det vi er enige om sikrer lærerne ved Skagerak lønns- og arbeidsvilkår som i offentlige skoler - inkludert pensjon. Samtidig har vi løst hindringene som har ligget i veien for å inngå en landsdekkende avtale med Abelia, sier nestleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet.

Løsningen kom torsdag kveld etter at Utdanningsforbundet og Abelia og skolen tidligere på dagen tok opp igjen samtaler for å finne en løsning på streiken ved Skagerak.

Skyvulstad sier at det har vært en krevende streik. Men han er fornøyd med at vi nå har en løsning for alle parter. Siden skolen gikk med på en avtale om at lærerne fortsetter med pensjon i Statens Pensjonskasse ut 2022, klarte man å inngå en tariffavtale.

Lærerne tilbake på jobb fredag
Skyvulstad er glad for at lærerne nå kan gå tilbake på jobb og at elevene kan få den undervisningen de trenger. Selve undervisningen starter opp igjen etter påske. Han ønsker samtidig å takke alle lærerne og andre som har vært involvert i streiken, og alle som har sendt inn støtteerklæringer.

- De streikende lærerne har stått i en tøff situasjon. Men nå har de kommet ut av det med en tariffavtale som er god og som sikrer ro rundt lærernes arbeidsvilkår og ro ved skolen. Det viser at det er viktig å kjempe for å oppnå noe, sier han.

Saken blir oppdatert med selve tariffavtalen. Det vil også komme mer informasjon til de som har vært involvert i streiken.