Stopp angrep på lærere, skoler og elever på Filippinene

Hittil i år har tre utdanningsaktivister blitt drept og 68 skoler har blitt angrepet siste året. Nå krever Utdanningsforbundet at president Duterte stopper overgrepene.

Ifølge The Guardian anklager Duterte skolene for å lære elevene til å bli kommunistiske opprørere og gå imot regjeringen.

I et brev til president Rodrigo Duterte uttrykker Utdanningsforbundet bekymring for angrepene på elever, lærere og menneskerettighetsforkjempere fra urbefolkningen Lumad på Mindanao, sør på Filippinene.

Militære og paramilitære styrker har de siste årene okkupert og ødelagt skoler, noe som hindrer tusener av barn fra Lumadstammen retten til utdanning.

Education International (EI) har nå bedt landet signere en avtale som skal beskytte skoler og universitet også under væpnede konflikter. Utdanningsforbundet ber også den filippinske regjeringen om å stoppe angrepene og respektere rettighetene til urbefolkningen.
Sammen med Education International (EI) og lærerorganisasjoner verden over vil forbundet fortsette å overvåke situasjonen.

Lumadbefolkningen bor i det sørlige Filippinene og har svært dårlige kår når det kommer til tilgang på helse, utdanning og menneskerettigheter.

Les brevet fra Utdanningsforbundet til president Duterte øverst til høyre for artikkelen.

Les hva The Guardian skriver om Dutertes trussel om å bombe skoler