Ingen enighet med Akasia

barn og barnehagelærer jobber med forming rundt et bord
Pensjon er sentralt i forhandlingene og en utløsende faktor for at man ikke kommer til enighet med Akasia.Illustrasjonsfoto: Tom-Egil Jensen

I forhandlingene mellom Utdanningsforbundet og Akasia har partene nå bedt om bistand fra sine hovedorganisasjoner.

Publisert 30.01.2017 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

I forhandlingene mellom Utdanningsforbundet og Akasia, har partene ikke klart å komme til enighet og har bedt om bistand fra sine respektive hovedorganisasjoner, Unio og Spekter.

De ansatte i Akasia ble overført til Spekter i januar 2016, og forhandlingene har pågått siden mai 2016. Halvparten av barnehagene i Akasia kommer fra PBL-området, mens den andre halvdelen kommer fra KA-området.

Spørsmålet om pensjon er sentralt i forhandlingene og en utløsende faktor for at man ikke kommer til enighet.

Utdanningsforbundet forhandler sammen med Fagforbundet, Delta og Lederne.