Er du nyutdannet lærer?

Mange nyutdannede lærere er inne i sine første arbeidsdager nå. Foto: iStock

Her er noen tips som kan gjøre oppstarten din litt enklere.

Nyutdannet lærer, på vei inn i din første jobb? Nervøs? Grubler du mye før du legger deg?

Det er mye å tenke på nå som du skal inn i din første lærerjobb. Men husk – du kommer inn i en jobb, full av pågangsmot og med mange nye ideer. Du er nettopp ferdig med en utdannelse som gjør deg rustet for å møte barn og unge i hverdagen på skolen deres.

Utdanningsforbundet har laget en brosjyre som med tips til deg som fersk lærer i ny jobb. Her får du vite mer om hva som venter deg ved oppstarten, lønn, ferie, arbeidstid, arbeidsavtale, pensjonsrettigheter, hvilke rettigheter du har ved sykdom og gi deg svaret på flere andre, praktiske ting du kanskje lurer på ved oppstarten.

Ved så godt som alle skoler har Utdanningsforbundet en tillitsvalgt. Du kan også kontakte henne/ham om du har praktiske spørsmål, eller få vite hva Utdanningsforbundet jobber for.

Brosjyren med tips til nyutdannede lærer finner du i margen til høyre. Du kan også finne den i ren,  tekstbasert utgave her.