Enighet i lønnsoppgjøret i FUS-barnehagene

Logo for FUS barnehagene og logo for Utdanningsforbundet
Det er enighet i lønnsoppgjøret 2017 mellom FUS barnehagene og Utdanningsforbundet.

Utdanningsforbundet kom til enighet med FUS torsdag 1. juni i årets mellomoppgjør. Resultatet er innenfor samme ramme som i kommunal sektor.

Publisert 01.06.2017 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta kom tirsdag 23. mai til enighet med FUS i årets mellomoppgjør.

Fornøyd med resultatet

Utdanningsforbundets forhandlingsleder, Gun Hafsaas, er fornøyd med resultatet i årets mellomoppgjør. Det økonomiske resultatet ligger innenfor samme ramme som i kommunal sektor, og er i hovedsak sammenliknbart med tilsvarende grupper.

Lønnsøkningen ligger fra 7000 kroner til 16.300 kroner for Utdanningsforbundets medlemmer, og gjelder fra 1.5.2017.

Se protokoll fra forhandlingene her

Utdanningsforbundet er også fornøyd med at minstelønnen økes for ansatte som tar tilleggs- og videreutdanning.

Tilleggs- og videreutdanning

Ansatte i stillinger i kategori fagarbeider eller i ulike stillinger med krav om høyskoleutdanning, herunder styrer med godkjent utdanning som har relevant tilleggs-/videreutdanning:

• For 30 studiepoeng (eller 10 vekttall) eller fagskole av et halvt års varighet skal ha minst 10.000,- kroner i tillegg til minstelønn.
  • For 60 studiepoeng (eller 20 vekttall) eller fagskole av ett års varighet skal ha minst 20.000,- kroner i tillegg til minstelønn.

FUS-barnehagene eies av Trygge Barnehage. FUS drifter i dag mer enn 171 barnehager i 82 kommuner.