Lover lærerløft i barnehagen

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen lover flere barnehagelærere.

Publisert 12.05.2014 Denne artikkelen er mer enn ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon. +1år

– Vi gjennomfører et kvalitetsløft i barnehagen, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Høyres landsmøte i helgen.

Isaksen talte på Høyres landsmøte i helgen, og la stor vekt på partiets lærerløfte. Han presiserte at han nå snakket om lærere i både barnehagen og skolen:

– Lærerløftet er ikke bare for skolen, vi må også ha et barnehagelærerløft, sa Isaksen.

Han sa at barnehagen er et sted der du skal legge grunnlaget for læring, og at det aller viktigste for barnehagen som læringsarena er barnehagelærerne.

Flere barnehagelærere

I statsrådens tale stod det at vi må ha flere barnehagelærere.

I forkant av Høyres landsmøte hadde Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied skrevet et forslag til tale for statsråden, og den hadde tittelen ”Gi barnehagebarna flere lærere”. Hun er glad for at statsråden har tatt forslaget til seg:

– Flere lærere til de minste gir bedre utdanning. Isaksen har skjønt dette, og det er veldig oppløftende. Nå ser vi fram til arbeidet med å få gjennomført lærerløftet i barnehagen, sier Lied.

50 prosent barnehagelærere

Utdanningsforbundet jobber for at minst 50 prosent av alle ansatte i hver barnehage skal ha godkjent utdanning som barnehagelærere. I dag er det bare hver tredje ansatt som har slik utdanning.

– Isaksen slår fast at Høyre skal øke kvaliteten i barnehagen og at det må ansettes flere barnehagelærere, men foreløpig er det ingenting som er konkretisert. Så vi vil utfordre kunnskapsministeren: Vil han at minst 50 prosent av de ansatte i barnehagen skal være lærere?

– Vi vil også spørre kunnskapsministeren om hvilke konkrete tiltak han ser for seg i lærerløftet i barnehagen, sier Lied.

Kunnskapsministerens tale ligger ute på Høyres nettside, der du også kan se opptak av framføringen.

Les mer bakgrunnsinformasjon om hvorfor barnehagelærerne er så viktige for kvaliteten i barnehagene?

Du kan følge Ragnhild Lied på Twitter: @RagnhildLied