AVLYST. Med Peer Gynt i klasserommet

Om arrangementet

Hvor og når?
mandag 01. jan. kl. 00:00
Pris

Gratis

Praktisk ansvarlig

Marianne Aagedal
E-post: [email protected]
Telefon: 92428980

Faglig ansvarlig

Nils Winther Lorange
E-post: [email protected]

Kurset er dessverre avlyst.

Hvordan skal og kan vi jobbe med Peer Gynt i et norsk klasserom i 2022? Kan Peer Gynt være en inngang til norskfaget og læreplanens overordnede del? Og hva kan Peer Gynt fortelle oss og elevene våre om det å være seg selv?

Henrik Ibsen har gitt oss en rekke tidløse spørsmål for refleksjon, danning og utvikling, som er som skapt for spennende og lærerike undervisningsopplegg i skolen. Utdanningsforbundet og Peer Gynt AS har derfor, i år igjen, satt sammen et todagers kurs, som har som mål å bli bedre kjent med Ibsens klassiker Peer Gynt- og hvordan stykket kan brukes inn i undervisningen. 

Kurspriser
Kr. 2500,- for medlemmer i Utdanningsforbundet.
Kr. 3100,- for andre.

Prisen inkluderer: Introduksjon, «Ved korsveien», helaftens forestilling Peer Gynt ved Gålåvatnet, workshop, lunsjbuffet (tirsdag), verdivegen – en filosofisk vandring med dilemmaer, busstransport mellom Vinstra og Gålå.

Program
Mandag 8. august 2022:

kl. 16:20  Avreise med buss fra Peer Gynt Hotell og Spiseri på Vinstra.  

Kl. 17:00  Velkommen til Gålå og «Ved korsveien», en samtale mellom
programleder Hilde Sandvik og årets Solveig, Mimmi Tamba.

Kl. 18:00 Peer Gynt-kurset – en introduksjon til kurset og forestillingen. Vi møtes i eget lokale, der vi får billetter til forestillingen.

Kl. 19:30 Henrik Ibsens Peer Gynt, i regi av Per Olav Sørensen, med blant andre Aksel Hennie, Gjertrud Jynge og Mimmi Tamba.

Kl. 23:05 Buss ned til Peer Gynt Hotell og Spiseri


Tirsdag 9. august:


Kl. 09:00 PARALLELLE SESJONER (frem til 12.00)
Metodikk for å undervise i Peer Gynt i klasserommet. Workshopene er praktisk rettet, du må velge mellom:

Workshop 1. Peer Gynt dataspill i klasserommet (Kristoffer Kjelling)
Om ikke lenge lanseres «Peer Gynt» som dataspill, med spesiell tilrettelegging for bruk i skolen. Kristoffer Kjelling gir oss veiledning i hvordan vi kan benytte dette spillet som metode i undervisningen.

Workshop 2. Peer Gynt – dramatisering i klasserommet (Anne Bryhn)
Praktisk veiledning i hvordan en scene fra Peer Gynt, enkelt kan settes opp i en klasse. Forberedelser og gjennomføring, som lett kan videreføres til andre skuespill.

Kl. 12:00 Enkel lunsj på hotellet
Kl. 12:50 Buss til Gålå

Kl. 13:30 «Verdivegen» – en vandring i et ytre og et indre landskap. Filosofisk vandring med Ibsens dilemmaer og møte med Peer Gynt. Oppmøte ved stabburstrappa for en 5 km lang vandring.

Kl. 15:30 Oppsummering og inspirasjon til videre arbeid.
Kl. 16:00 Buss ned til hotellet og videre til Vinstra Stasjon.  


Om kursholderne
Kristoffer Kjelling, lektor i medier og kommunikasjon og norsk med utdanning fra Universitetet i Oslo. Kristoffer har undervist ved Sandvika videregående skole siden 2006. Fra 2020 til 2022 har han vært nettredaktør for læreverket Grip teksten på Aschehoug univers. Han har vært med på å utvikle den pedagogiske rammen rundt Peer Gynt-spillet og tilrettelegge det for bruk i klasserommet.

Anne Bryhn, koreograf og pedagog med utdanning fra Statens Balletthøgskole (KhiO) og Høgskolen i Oslo, Institutt for estetiske fag, Drama og teaterkommunikasjonslinjen. Anne er fast ansatt ved OsloMet, Institutt for estetiske fag, hvor hun er faglig ansvarlig for grunnfaget og teater i undervsningen (TiU) Hun underviser også på studiene Maskespill, Fortellerkunst, TiU, Regi, praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) og master.

Vi tar forbehold om endringer i programmet og nok påmeldte. Deltakeren vil bli fakturert ved avbud etter avmeldingsfristen.