Jubileumsseminar i mat og helse

mar

19

2020

1000

Oslo

Ta i bruk ny læreplan i mat og helse. Dybdelæring, progresjon og tverrfaglighet.

Frist: 19.02.2020

Påmelding
19.03.2020 10:00:00 19.03.2020 10:00:00 Europe/Oslo Jubileumsseminar i mat og helse Ta i bruk ny læreplan i mat og helse. Dybdelæring, progresjon og tverrfaglighet. Storgata 55, 0182 OSLO

Landslaget for mat og helse i skolen (LMHS) feirer 100 år i 2020.

5. august 1920 ble Skolekjøkkenlærerinnenes landsforening stiftet i Oslo av framsynte lærere i faget «huslig økonomi». Begivenheten markerer Landslaget for mat og helse i skolen ved å arrangere dette jubileumsseminaret sammen med Utdanningsforbundet.

 

Fra programmet:

Dybdelæring og ny læreplan i mat og helse

  • "Dybdelæring - gjærbakst eller gryterett?» Dybdelæring i fagfornyelsen,
    Bjørn Bolstad, seniorkonsulent, UiO
  •  «Teori og praksis hånd i hånd?» Kan opplæringen gjøres mer praktisk?
    Karen Lassen, USN, Universitetet i Sørøst-Norge

Progresjon og tverrfaglighet i mat- og helsefaget

  • Progresjon i mat- og helsefaget gjennom hele grunnskoleløpet,
    Camilla Sandvik, Nord universitet
  • Tverrfaglighet og mat- og helsefaget,
    Therese H. Røst, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, HVL
  • Vurdering: Å beskrive kompetanse i mat og helse,
    Åshild Woldstad, pensjonert rådgiver hos fylkesmannen i Buskerud
  • Kort oppsummering om folkeopplysning og dannelse med mat- og helsefaget gjennom 100 år, Inger Lise Fevang Jensen, leder i Landslaget for mat og helse i skolen 

I forlengelsen av seminaret inviterer LMHS til å besøke gravstedet til Helga Helgesen på Vår Frelsers gravlund. Vi legger ned blomster for å hedre hennes innsats for faget fra 1890 til 1936.

 

Vi tar forbehold om endringer i programmet og nok påmeldte. Deltakerne vil bli fakturert ved avbud etter påmeldingsfristen. 

 

Kart og adresse

Anker Hotell
Storgata 55
0182 OSLO

Jubileumsseminar i mat og helse

19. mars 2020
kl. 10.00 - 16.00
Anker Hotell
Storgata 55
0182 OSLO

Pris

750,- (Medlem i Utdanningsforbundet og/eller Mat og Helse)
1 800,- (Andre)
500,- (Student)

Praktisk ansvarlig

Brit Adam
E-post: briada@udf.no
Telefon: 24142079/95966175

Faglig ansvarlig

Per Arneberg
E-post: perarn@udf.no
Telefon: 24142076