Med Peer Gynt i klasserommet

Nord-Fron, Oppland

Frist: 07.06.2019

Påmelding
07.08.2019 18:00:00 08.08.2019 18:00:00 Europe/Oslo Med Peer Gynt i klasserommet «Hva er det å være seg selv?» Ibsen har gitt oss mange spørsmål, det er viktig å reflektere over, og har med rette en viktig posisjon i norsk skole. Kanskje er Ibsens spørsmål enda mer aktuelle forskolen i dag, siden svarene vi søker ikke lenger har to streker under seg? Rustvegen 81, 2640 VINSTRA

Utdanningsforbundet og Peer Gynt as har satt sammen et todagers kurs, som har som mål å bli bedre kjent med Ibsens klassiker Peer Gynt, og dermed gi konkrete måter å engasjere elevene i viktige
temaer.

Bindende påmeldingsfrist: 28. mai. Det er begrenset antall plasser.

Målgruppe: Lærere i ungdomsskole og videregående skole og for lærere i voksenopplæringen. Kurset er særlig nyttig for norsklærere, men har stor relevans for alle humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag.

Onsdag 7. august

Kl. 17.20 (Presis)
Fellestransport (for de som har valgt det) fra Vinstra hotel og spiseri og opp til Gålå.

Kl. 18.00
Velkommen til Gålå og Peer Gynt-kurset – en introduksjon til kurset og forestillingen.
Vi møtes i eget lokale, der vi får billetter til forestillingen.

Kl. 19.30
Henrik Ibsens Peer Gynt, i regi av Marit Moum Aune og med Pål Christian Eggen og Ågot Sendstad.

Torsdag 8. august:

PARALLELLE SESJONER (kl. 09.00–12.00)
Metodikk for å undervise i Peer Gynt i klasserommet. Workshopene er praktisk rettet.
Du må velge en av disse

A) Workshop 1. Peer Gynt - på den digitale scenen

Tobias Staaby er en av pionerene for bruk av dataspill i undervisningen som tidligere lærer ved Nordahl Grieg videregående skole. Han vil sammen med Magnus Sandberg vise praktiske måter å anvende spill i klasserommet på. Et avde sentrale eksemplene i workshopen vil være Peer Gynt dataspillet som lanseres for skoleåret 2019/2020

B) Workshop 2. Peer Gynt - dramatisering i klasserommet

Praktisk og kreativ workshop på gulvet med tekst og bevegelser ut ifra en scene fra Peer Gynt, som enkelt kan settes opp i en klasse.

Kl. 12.00
Enkel lunsj på hotellet

Kl. 12.50
Fellestransport (for de som har valgt det) til Gålå.

Kl. 13.30
Vandring verdivegen – en vandring i et ytre og et indre landskap. Filosofisk vandring med Ibsens dilemmaer og møte med Peer Gynt. Oppmøte ved stabburstrappa – for en 5 km. lang vandring.

15.30 Oppsummering og inspirasjon til videre arbeid.

Ferdig kl. 15.50

Kurspris inkludert forestilling og lunsj:
kr. 1385 for medlemmer i Utdanningsforbundet
Kr. 2100 for andre.

Prisen inkluderer

•Introduksjon og foredrag, helaftens forestilling Peer Gynt ved Gålåvatnet, •Verdivegen – filosofisk vandring med dilemmaer, enkel lunsj (torsdag),

Peer Gynt-forestillingen er utendørs, så ta med godt med klær.
Verdivegen på Gålå, ca 5 km i lett terreng. Ta med gode sko.

Overnatting
Vi har reservert et begrenset antall rom på Peer Gynt Hotel og Spiseri.
Pris for enkeltrom kr. 995,- inkl. frokost.
Pris for dobbeltrom kr. 1295,- inkl. frokost

Peer Gynt Hotel og Spiseri ligger 2 km fra jernbanestasjonen. Det er taxiholdeplass på jernbanestasjonen, eller ring 61290440.

Vi tar forbehold om endringer i programmet og nok påmeldte. Deltakeren vil blir fakturert ved avbud etter påmeldingsfristen.

Kart og adresse

Peer Gynt Hotel & Spiseri