AVLYST! Hva er god ledelse? Fra begrep til grep

jun

05

2019

1030

Tromsø, Troms

Hvorfor er lederskap viktig? Lederskap er viktig når folk skal jobbe sammen og noen må ta ansvar for å samordne. Ledelse handler om å gi retning, velge ut fra mange muligheter, og gjennomføre.

Frist: 13.05.2019

05.06.2019 10:30:00 05.06.2019 10:30:00 Europe/Oslo AVLYST! Hva er god ledelse? Fra begrep til grep Hvorfor er lederskap viktig? Lederskap er viktig når folk skal jobbe sammen og noen må ta ansvar for å samordne. Ledelse handler om å gi retning, velge ut fra mange muligheter, og gjennomføre. Sjøgata 7 -, 9008 TROMSØ

Antall: maks 25 deltakere
Målgruppe: Skoleledere og lærere

Hva vil vi med kurset?
Som tittelen på kurset sier, siktes det mot å få gjort noe med hvordan en faktisk leder. Målet er både å få oversikt over ulike aspekter – nøkler – til god ledelse, og reelt forbedre deler av eget lederskap. Fra begrep til grep. Ved kursets slutt skal hver deltaker sitte igjen med en forståelse av sine beste sider og ha fått muligheten til selv og sammen med andre å identifisere inntil tre nøkler det kan virke klokt å file litt på.

Hvordan jobbe på kurset? Det er tredelt:
I. Forarbeid. Du blir bedt om å sende inn svar på et spørreskjema der nøkkelordene vi bruker i programmet presenteres. Du svarer digitalt og notatene fra dette tar du med på selve kursdagen

II. Selve kursdagen. Denne inneholder korte presentasjoner, mye dialoger i grupper og ”læringspar” – og storgruppe-dialoger. Dagen avsluttes med at den enkelte deltaker velger de nøklene de ønsker å bruke i det videre arbeidet.  

III. Etterarbeid. Det garanters større utbytte jo mer arbeid som legges inn før – og etter selve kursdagen. Oppfølging skjer bl.a. gjennom den lærings-partneren som deltakerne knytter seg sammen med på kursdagen.

Hva dette programmet ikke er. Vi har ikke tro på ferdige oppskrifter for å lede. Det er nødvendig å reflektere og tenke selv, vurdere vansker og dilemmaer. For å understreke dette, opereres det med et ”situasjonsbestemt varselskilt” hvor vi argumenterer med at nøklene kan betraktes som hypoteser og ikke absolutte sannheter. Selv om det finnes mange nøkler må du selv finne ut om, og hvor de passer. Vi minner om balansegangen mellom det rasjonelle og det uforutsigbare. ”God ledelse” vil  være avhengig av hvem du er, hvem du leder og hva slags saker som er i fokus.

Om kursholder:
Harald Stokkeland er statsviter/ cand. polit. og har tverrfaglig første-amanuensis-kompetanse med generell ledelse og organisasjonsfag som hovedinnslag. Han ble først utdannet lærer og har lang erfaring fra høgskolesystemet, Verdens helseorganisasjon og offentlig forvaltning. Stokkeland har drevet konsulentfirmaet Stokkeland International Consulting Ltd. (SIC-AS) siden 1995. Forfatter av bøkene i nyutgave: Lederskap 31 nøkler Fra begrep til grep og Mye bedre møter (begge i nye utgaver)

 

Vi tar forbehold om endringer i programmet og nok påmeldte. Deltakerne vil bli fakturert ved avbud etter påmeldingsfristen.

Kart og adresse

Radisson BLU Hotel Tromsø
Sjøgata 7 -
Radisson BLU Hotel
9008 TROMSØ

AVLYST! Hva er god ledelse? Fra begrep til grep

05. juni 2019
kl. 10.30 - 15.30
Radisson BLU Hotel Tromsø
Sjøgata 7 -
Radisson BLU Hotel
9008 TROMSØ

Praktisk ansvarlig

Marianne Aagedal
E-post: maraag@udf.no
Telefon: 92428980

Faglig ansvarlig

Per Arneberg
E-post: perarn@udf.no
Telefon: 24142076